URL حاوی نام پروتکل مورد نیاز برای دسترسی به یک منبع و همچنین نام منبع است. قسمت اول یک URL مشخص می کند که از چه پروتکلی جهت دسترسی اصلی استفاده شود. قسمت دوم آدرس IP یا نام دامنه را شناسایی می کند و قسمت های بعد آدرس های داخلی را که شامل آدرس فایل ها می شوند از مهمترین قسمت های url دامنه میباشد که باید در انتخاب آن بسیار توجه کنید چرا که مخاطبین تنها دامنه شما را به خاطر میسپارند.
پروتکل های URL شامل پروتکل انتقال ابرمتن (HTTP) و پروتکل انتقال ابرمتن امن(HTTPS) برای منابع وب، پست الکترونیکی و ایمیل ، FTP برای انتقال فایل می شوند. بیشتر پروتکل ها با یک : و دو علامت \\ پس از نام پروتکل شروع می شوند که میتوانید در بالای صفحه آن را مشاهده کنید.
URL مخفف Uniform Resource Locator است: روشی هماهنگ و یکپارچه برای تعیین محل منابع در فضای دیجیتال.
اصطلاح URL و همینطور شیوهی استفاده از آن را تیم برنرز لی پیشنهاد و طراحی کرد.
پیشنهاد روشی برای تعیین آدرسِ هر چیزی در فضای دیجیتال، بخش مهمی از اختراعِ اینترنت و وب محسوب میشود؛ افتخاری که امروز آن را معمولا به تیم برنرز لی نسبت میدهیم.
اگر بخواهیم کمی ساده -و تا حدی غیردقیق- صحبت کنیم، میتوانیم بگوییم بسیاری از URL ها، موقعیت یک فایل را در جایی از فضای وب برای ما تعیین میکنند و نشان میدهند که آنها کجا هستند.
فایلی که میتواند یک عکس، فیلم، متن ساده، فایل قالببندی یک سایت CSS ، برنامه مثلاً PHP یا هر چیز دیگری باشد که به کاربر نمایش داده میشود.
اگر چه آن ها که تخصصیتر کار میکنند، میدانند که Resource فقط شامل فایل نیست و میتواند به منابع دیگر (مثلاً پاسخ به یک پرسش مشخص از پایگاه داده) نیز اشاره کند؛ اما فعلا همین که فرض کنیم URL به یک فایل در جایی از فضای دیجیتال اشاره میکند، کافی است و در ادامه به سایر نکات میپردازیم.
این همان قسمتی است که میتوانیم در موردش ساعتها حرف بزنیم؛ ولی ما قصد داریم فقط چند نکتهی کوتاه و کلیدی دربارهی آن را در اینجا مرور کنیم.
در ادامه به توضیح سه بخش اصلی یک url میپردازیم.
مرجع منحصر به فرد نشان دهنده یک صفحه وب است. برای این مثال ، dotweb.ir.
نام پورت معمولاً در URL ها قابل مشاهده نیست، اما ضروری است. پورت ۸۰ پیش فرض سرورهای وب است ، اما گزینه های دیگری نیز وجود دارد. به عنوان مثال : port۸۰.
تا اینجا به سوال پرداختیم که URL چیست و چگونه URL بسازیم؟ اما در ادامه به بررسی تفاوت پروتکل HTTP در مقابل HTTPS میپردازیم.
از پروتکل های HTTP و HTTPS برای بازیابی اطلاعات از سرور وب برای مشاهده محتوای مرورگر استفاده می شود. تفاوت بین آن دو این است که HTTPS برای رمزگذاری ارتباط بین کاربر نهایی و سرور از یک گواهی Secure Sockets Layer که به (SSL) شناخته میشود، استفاده می کند و برای کاربران بسیار امن است.
HTTPS برای محافظت از اطلاعات حساس ، مانند رمزهای عبور ، شماره کارت اعتباری و داده های هویت ، از دسترسی غیرمجاز بسیار حیاتی است. HTTPS به طور پیش فرض از پورت TCP / IP شماره ۴۴۳ استفاده می کند ، در حالی که HTTP از پورت ۸۰ استفاده می کند.
کوتاه کردن URL تکنیکی است که در آن یک URL ممکن است به طور قابل توجهی کوتاهتر شده و همچنان به صفحه مورد نیاز هدایت شود. کوتاه کننده با استفاده از تغییر مسیر نام دامنه که کوتاه است ، به این مهم دست می یابد. سایت های ایرانی و خارجی زیادی خدمات کوتاه کردن لینک را انجام می دهند.
در حالی که بسیاری از آن ها رایگان هستندو تعدادی برای کوتاه کردن لینک پول می دهند و تعدادی دیگر برای کوتاه کردن لینک ها و ارائه و تجزیه و تحلیل آمار پول دریافت می کنند.
پیشنهاد ما برای شما این است که ساخت url را به متخصصین طراحی سایت بسپارید و یا با آنها مشورت کنید برای دریافت مشاوره از کارشناسان دات وب میتوانید از طریق صفحه تماس با ما با تیم ما در ارتباط باشید.
همچنین میتوانید از طریق صفحه اینستاگرام با ما در ارتباط باشید.