انتخاب زبان برنامه نویسی برای طراحی سایت از اهمیت بالایی برخوردار است. در این مطلب تلاش خود را به کار بسته ایم تا شما را با امکانات هر زبان آشنا کرده و به انتخاب راحت ترتان کمک کنیم. به طور طبیعی، ممکن است که یک زبان برنامه نویسی برای برخی وب سایت ها مناسب بوده و برخی دیگر را با مشکل مواجه کند. هر زبان برنامه نویسی، نقاط قوت و ضعف مخصوص به خود را داشته و باید پس از بررسی این ویژگی ها برای انتخاب میان این زبان ها اقدام کنید.
بهترین زبان های برنامه نویسی سایت
Python
زبان پایتون به عنوان زبانی متن باز و مفسری شناخته می شود. سال 1991 میلادی، زمان تولد این زبان برنامه نویسی بود. پایتون به خوبی توانست به هدف اصلی اش، یعنی ساده تر کردن برنامه نویسی، رسیده و تا به امروز، طرفداران بسیاری را به خود جلب کند. جالب است بدانید که برخی برنامه نویسان، زبان پایتون را بهترین زبان برای این کار می دانند!
زبان برنامه نویسی پایتون، زبانی چند منظوره و شی گرا است؛ همین امر سبب شده تا از این زبان برای توسعه وب سایت، تحلیل داده، نوشتن برنامه دسکتاپ و یادگیری ماشینی و علم داده، استفاده کنند. کاربرد این زبان به توسعه وب محدود نشده و حتی می توان از آن در زمینه دسکتاپ هم استفاده کرد. خوشبختانه یادگیری زبان پایتون بسیار آسان بوده و فاقد هر گونه پیچیدگی است. وجود کتابخانه های زیاد این زبان سبب شده تا بتوانید برخی امکانات و قابلیت ها را به کمک خطوط کم تری از کد، ایجاد کنید.
اگر قصد کار با پایگاه داده های بزرگ را دارید، زبان برنامه نویسی پایتون انتخاب مناسبی برای شما خواهد بود. حتی در ساخت موتور قدرتمند گوگل هم از این زبان استفاده شده است. متاسفانه سرعت اجرای کدهای این زبان قدری کند بوده و می توان علت بروز آن را به مفسری بودن و پویایی ذاتی این زبان، مرتبط دانست. زبان برنامه نویسی پایتون در دسته 10 زبان برنامه نویسی برتر جهان قرار گرفته و محبوبیت بالایی در میان برنامه نویسان دارد.
Ruby
اگر بخواهیم ویژگی های زبان برنامه نویسی روبی را بیان کنیم، باید به متن باز، پویا، شی گرا سادگی این زبان اشاره کنیم. زبان روبی در سال 1990 میلادی و در کشور ژاپن متولد شد. از آنجا که این زبان، زبانی قابل حمل بوده و در اکثر پلتفرم ها کار می کند؛ همین امر سبب شده تا از این زبان برای توسعه وب استفاده کنند. زبان روبی تمامی قدرت امروز خود در میان زبان های سمت سرور را به کمک Ruby on Rails به دست آورده است. شاید برای شما جالب باشد اگر بدانید که وب سایت مشهور توییتر هم توسط زبان روبی توسعه یافته است. یادگیری این زبان دشوار بوده و با وجود منابع آموزشی اندک، به افراد تازه کار توصیه نمی شود.
HTML
HTML در دسته زبان نشان گذاری یا Markup قرار گرفته و در سال 1990 تولید شده است. از این زبان برای طراحی وب سایت های بسیار ساده استفاده می شد. با گذر زمان، امکانات بیشتری برای این زبان ایجاد شد تا سرانجام نسخه 5 آن در سال 2010 به دنیا معرفی شد. HTML5 آغاز کننده سایت های واکنش گرا بود.
Php
برنامه نویسان بسیاری زبان برنامه نویسی Php را بهترین زبان برای توسعه وب می دانند. این زبان اسکریپتی و متن باز، در سال 1994 میلادی به جهان معرفی شد. هدف از ایجاد این زبان، طراحی برنامه های تحت وب است. شباهت بسیار زبان پی اچ پی به زبان C، اصلی ترین دلیل محبوبیت بالای این زبان برنامه نویسی به شمار می رود. خوشبختانه این زبان با تمام پلتفرم های ویندوز، لینوکس و مکینتاش سازگاری دارد. از دیگر ویژگی های زبان پی اچ پی می توان به مواردی نظیر بالا بودن سرعت اجرای کد، یادگیری آسان، رایگان بودن ابزار کار با PHP و وجود منابع آموزشی بسیار، اشاره کرد.
شاید برای شما جالب باشد اگر بدانید که 78 درصد وب سایت ها توسط زبان Php طراحی شده اند. از جمله معروف ترین وب سایت های توسعه یافته توسط این زبان می توان به فیسبوک و ویکی پدیا اشاره کرد.
SQL
SQL را می توان مخفف عبارت Structerd Query Language و به معنی زبان کوئری ساخت یافته دانست. این زبان در میان برنامه نویسان از محبوبیت بالایی برخوردار است؛ چرا که به شما این امکان را می دهد تا به خوبی به پایگاه داده دسترسی داشته و با آن کار کنید. SQL به کاربران کمک می کند تا رکوردها را در پایگاه داده ثبت، آپدیت یا حذف کنند. از دیگر قابلیت های این زبان می توان به امکان تولید اشیاء جدید مانند جدول، اشاره کرد.
Java
زبان برنامه نویسی جاوا با شعار یک بار بنویس، همه جا اجرا کن، در سال 1991 میلادی به جهان معرفی شد. این شعار به معنی قابل حمل بودن جاوا و امکان اجرای برنامه نوشته و کامپایل شده آن در کامپیوترهای مختلف است. این زبان شی گرا و همه منظوره بوده و شباهت زیادی به زبان c++ دارد. از جاوا برای نوشتن برنامه های تحت وب، موبایل، دسکتاپ، سیستم های تعبیه، ربات و برنامه های پیچیده تر، استفاده می کنند.
#C
کمپانی مایکروسافت بر پایه زبان سی، زبان سی شارپ را ساخت. از آنجا که این زبان نیز همانند جاوا، زبانی همه منظوره و شی گرا است، از آن برای پروژه های اقتصادی بزرگ استفاده می کنند. خوشبختانه این زبان با پلتفرم هایی نظیر ویندوز، اندروید، ای او اس، وب و… سازگاری دارد. هدف اصلی ساخت این زبان، برنامه نویسی تحت ویندوز بوده و به همین دلیل نمی توان به تنهایی از آن برای برنامه نویسی تحت وب استفاده کرد. از جمله مشهورترین وب سایت های توسعه یافته توسط این زبان می توان به MSN، مایکروسافت، دیجی کالا و ورزش 3 اشاره کرد.
ASP.NET
در حقیقت ASP.NET یک زبان برنامه نویسی نبوده و تنها نقش یک چهار چوب برای توسعه زبان هایی نظیر سی شارپ را بازی می کند. ASP.NET هم توسط کمپانی مایکروسافت تولید شده و به تازگی از پلتفرم هایی نظیر لینوکس و یونیکس پشتیبانی می کند. این شرکت در تلاش است تا بخشی از محدودیت هایش را توسط پروژه MONO، برطرف کند. اگر قصد نوشتن وب اپلیکیشن هایی بزرگ با اطلاعاتی پیچیده را دارید، استفاده از ASP.NET ضروری خواهد بود.
امکانات ساده ای که ASP.NET برای شروع برنامه نویسی در اختیار شما قرار می دهد، به همراه ماژول های آماده و روابط کاربری آسان، سبب شده تا بسیاری از افراد به کار کردن با آن تمایل داشته باشند. متاسفانه در اغلب موارد، تعداد خطوط کدی که باید به وسیله ASP.NET نوشته شود، از برنامه های مشابه، قدری بیشتر است؛ همین امر به ظاهر ساده سبب شده تا کار کردن با این برنامه قدری زمان گیرتر باشد. از سوی دیگر ابزار کار با این برنامه از قیمتی بالا برخوردار هستند.
سخن پایانی
هر زبان برنامه نویسی، مزایا و معایب خاص خود را داشته و برای طراحی نوع خاصی از وب سایت ها مناسب است. در صورت تمایل به سفارش طراحی وب سایت، کارشناسان مجموعه دات وب به شما مشاوره ای رایگان داده و در انتخاب زبان برنامه نویسی مناسب برای طراحی وب سایت، به شما کمک می کنند.