پایتون، یک زبان برنامه نویسی با بالاترین سطح حرفه ای محسوب می شود که در زمینه های مختلفی از جمله برنامه نویسی وب، اسکریپت نویسی، محاسبات علمی و هوش مصنوعی کاربرد فراوانی دارد. پایتون به جهت سادگی و یادگیری راحت جزء بهترین و محبوب ترین زبان های برنامه نویسی و طراحی اپلیکیشن است؛ به همین علت انجمن ها و کتاب های فراوانی برای توسعه دهندگان پایتون تهیه شده است. زبان پایتون بر خلاف زبان های جاوا و سی شارپ در کمترین زمان ممکن محصول خود را به بازار عرضه می کند.
همه برنامه ها از مرحله پیش بینی تا ایجاد برنامه حاوی تحت وب در زبان پایتون قابل اجرا است. در حال حاضر زبان پایتون به نحوی محبوب است که به عنوان سریع ترین و پر کاربرد ترین زبان برنامه نویسی شناخته می شود؛ همچنین این زبان در بین جوامع علمی به دلیل انجام محاسبات و معادلات پیچیده بسیار محبوب است. در ادامه با ما همراه باشید تا به نحو احسن با زبان برنامه نویسی پایتون آشنا شوید.
زبان برنامه نویسی پایتون چیست؟
پایتون یک زبان برنامه نویسی شی گرا با بالاترین کیفیت است که نرم افزارهای کاربردی وب را ساخته و توسعه می دهد. این زبان در زمینه توسعه سریع نرم افزارهای کاربردی از جذابیت بسیار بالایی برخوردار است. پایتون یک زبان برنامه نویسی حدودا آسان و راحت است که بر قابلیت خواندن تمرکز و تاکید دارد. از آن جا که این زبان جزو ساده ترین زبان های برنامه نویسی محسوب می شود هزینه توسعه و نگهداری زبان های نوشته شده توسط این زبان نیز پایین است.
چرا زبان برنامه نویسی پایتون محبوب است؟
علاوه بر این که میانگین درآمد از طریق پایتون بالاست در بین افراد نیز از محبوبیت بسیار زیادی برخوردار است که این دلایل عبارتند از:
- قدرت های برتر فناوری و تکنولوژی دنیا این زبان را دوست دارند: گوگل، یوتیوب، فیس بوک، ناسا، یاهو، اینستاگرام و….تنها نمونه هایی از فناوری هستند که از زبان برنامه نویسی پایتون برای رسیدن به اهداف خود استفاده می کنند.
- به طور وسیع و گسترده در یادگیری ماشین مورد استفاده قرار می گیرد: به تدریج که با رشد علم مواجه هستیم زبان پایتون به عنوان یک زبان علمی به اوج محبوبیت رسیده است. با استفاده از ابزارهای پایتون، انجام پروژه های یادگیری ماشین آسان و راحت شده است.
- برای افراد مبتدی بسیار مناسب است: از آن جایی که زبان پایتون بسیار ساده است، برای آموزش به افراد مبتدی مناسب بوده و به سرعت می توان برنامه های ساده، قابل اجرا ساخت.
- تنها زبان برنامه نویسی محسوب می شود که مورد نیاز افراد است: پایتون یک زبان برنامه نویسی همه جانبه و همه منظوره است که در هر پروژه یا تحقیقی می توان از آن استفاده کرد.
- یادگیری پایتون آسان است: نحو ساده پایتون علاوه بر این که خوانایی آن را افزایش می دهد، ضمانت می کند که یکی از آسان ترین زبان های برنامه نویسی برای یادگیری به ویژه برای افرادی که مبتدی و تازه کار هستند باشد.
- پایتون از چندین کتابخانه، فریمورگ و پکیج برخوردار است.
- یکی دیگر از دلایل محبوبیت زبان پایتون کاربری متفاوت آن است.
از پایتون برای چه مواردی استفاده می شود ؟
از زبان برنامه نویسی پایتون برای مواردی همچون:
- برنامه نویسی.
- هوش مصنوعی و یادگیری ماشین.
- تجزیه و تحلیل داده ها و علم داده ها.
- توسعه وب و بازی های کامپیوتری.
- با تمام سیستم های اندرویدی سازگاری دارد.
پایتون چه کارهایی می تواند انجام دهد؟
با استفاده کردن از زبان برنامه نویسی پایتون می توانید دستاوردهای زیادی کسب کنید؛ از همین رو کارهایی به کمک پایتون می توانید انجام دهید عبارتند از:
- روی سرور برنامه های کاربری وب ایجاد می شود.
- در کنار نرم افزار می تواند گردش کاری نیز انجام دهد.
- سیستم های پایگاه داده ها را خوانده و تصحیح می کند.
- مشکلات پیچیده را حل کرده و داده های بزرگ را مدیریت و رهبری می کند.
- نرم افزارهایی را که آماده تولید هستند ایجاد و راه اندازی می کند.
ویژگی های زبان برنامه نویسی پایتون
از ویژگی های این زبان به موارد زیر می توان اشاره کرد:
- زبان پایتون دارای نحو بسیار ظریفی است که می توان برنامه هایی که به این زبان نوشته شده اند را با بالاترین سطح کیفیت خواند. زبان پایتون یک زبان سطح بالا محسوب می شود که به زبان انسان ها نزدیک است.
- استفاده از این زبان ساده بوده و برنامه ها را به راحتی می توان توسط این زبان اجرا کرد.
- زبان پایتون را می توان با اضافه کردن ماژول ها جدید توسعه داد.
- پایتون یک برنامه توکار است که می توان در پروژه هایی که در ترمینال است استفاده کرد.
- زبان برنامه نویسی پایتون با تمام فناوری های روز دنیا مثل یاهو، اینستاگرام، یوتیوب، فیس بوک و… سازگار است.
- دانلود یا استفاده از پایتون هیچ هزینه ندارد و رایگان است.
- این زبان به طور آزادانه قابل توزیع و ویرایش است.
شرکت ها و محصولاتی که از پایتون استفاده می کنند
هم اکنون زبان برنامه نویسی پایتون به یکی از پر کاربرد ترین زبان های برنامه نویسی تبدیل شده است. هر جایی که بحث از هوشمند سازی یا کد نویسی مطرح باشد نام پایتون می درخشد. زبان پایتون علاوه بر کاربردهایی که در صنعت و تجارت دارد، در مدارس و دانشگاه های سراسر دنیا نیز تدریس و آموزش داده می شود. برخی از شرکت های قدرتمندی که از زبان پایتون استفاده می کنند می توان موارد زیر را نام برد:
- شرکت اینستاگرام بزرگترین شرکتی که اکنون تعداد مخاطبان آن به یک میلیارد نفر رسیده است و از زبان پایتون برای اجرای برنامه های خود استفاده می کند.
- شرکت گوگل که به بهترین و محبوب ترین موتور جستجوگر اینترنت تبدیل شده است، در طراحی بسیاری از محصولات خود از زبان پایتون کمک گرفته است.
- شرکت اسپوتیفای که بزرگترین شرکت اشتراک گذاری موسیقی در جهان محسوب می شود زبان پایتون در توسعه سرورهای شرکت اسپوتیفای نقش بسیار مهمی دارد.
- شرکت نتفلیکس هم که در زمینه پخش فیلم و سریال مطرح است اعلام کرده که برای توسعه بخش های مختلف خود از زبان برنامه نویسی پایتون استفاده کرده است.
- شرکت یوبر که به تاکسی اینترنتی نیز معروف است از دوزبان برنامه نویسی استفاده می کند. از زبان جاوا برای تیم بازاریابی و از زبان پایتون برای بخش های فنی استفاده می کند.
مزایای زبان برنامه نویسی پایتون
زبان پایتون با توجه به کاربردهای متنوعی که در شرکت های توسعه دهندگان نرم افزار دارد، جایگاه بسیار ویژه ای میان زبان های برنامه نویسی دارد. برخی از مزایای این زبان عبارتند از:
- کتاب خانه های پشتیبان گسترده
پایتون کتابخانه های زیادی در زمینه هایی مانند عملیات روی رشته ها، اینترنت، ابزارهای وب و…دارد. - زبان پایتون دارای یکپارچگی در ویژگی ها است
پایتون به صورت یکپارچه و منظم سرویس های وب را بازخوانی می کند و سایر زبان های نشانه گذاری را پردازش کند. - استفاده از زبان پایتون میزان بهره وری برنامه نویس ها را بهبود می بخشد
از آن جا که زبان برنامه نویسی پایتون دارای کتابخانه های پشتیبان گسترده و طراحی شی گرا است به برنامه نویس ها کمک می کند تا بهره وری خود را به نسبت کار با زبان جاوا و ….چند برابر کنند. - بهره وری
توانایی ها و کارایی که زبان برنامه نویسی پایتون دارد منجر به افزایش سرعت و بهره وری برنامه های کاربردی می شود.
از مزایای شغلی زبان پایتون می توان موارد زیر را نام برد:
- موقعیت های شغلی زیرا را به وجود می آورد.
- حقوق دریافتی چشمگیر و قابل ملاحظه ای دارد.
- یاد گرفتن زبان پایتون آسان بوده و زمان زیادی نمی برد.
- از آن جایی که پایتون به صورت همه جانبه کار می کند باعث می شود توسعه دهندگان نیز همه کاره شوند.
معایب استفاده از زبان پایتون
پایتون دارای مزیت های بسیار زیاد و متنوعی است که برنامه نویسان به دلیل سادگی یادگیری و آموزش آن به سایر زبان ها ترجیح می دهند اما در کنار این مزیت ها، معایبی نیز دارد که موارد زیر هستند:
- دشوار بودن در استفاده از زبان های دیگر
افرادی که کار با زبان پایتون را به خوبی یاد گرفته اند ممکن در یادگیری سایر زبان های برنامه نویسی با مشکل مواجه شوند. - در پردازش گوشی های موبایل ضعیف عمل می کنند
با این که زبان برنامه نویسی پایتون در دسکتاپ و سرور ها جایگاه خود را حفظ و تثبیت کرده است، اما در گوشی های موبایل به سختی قابل پردازش هستند. - منجر به کاهش سرعت می شود
زبان پایتون از یک مفسر برای اجرای برنامه های خود استفاده می کند که این امر منجر به کاهش سرعت آن می شود. - در زمان اجرای پایتون ممکن است خطاهایی روی دهد
این زبان باید در مدت زمان زیادی تست شود؛ زیرا ممکن است هنگام اجرای برنامه با خطا مواجه شود. - دارای لایه های دسترسی پایگاه داده توسعه نیافته است
در مقایسه با سایر فناوری های محبوب، زبان پایتون دارای لایه دسترسی به پایگاه داده ابتدایی است.
سخن پایانی
پایتون دارای برنامه های بی شماری است که مزایای بسیاری نیز دارد. این زبان در حال حاضر یکی از پر کاربرد ترین زبان برنامه نویسی در میان زبان ها تلقی می شود که حتی توسط غول های فناوری همچون یوتیوب، یاهو، اینستاگرام، گوگل و …مورد استفاده قرار می گیرد؛ بنابراین اگر هنوز برنامه پایتون را یاد نگرفته اید از همین امروز شروع به یادگیری کنید تا به یکی از توسعه دهندگان همه کاره برنامه نویس تبدیل شوید.