آشنایی با روانشناسی رنگ در طراحی اپلیکیشن
ساختار شبکیه چشم ما به گونه ای است که به آسانی می تواند فرکانس های رنگ های مختلف را از یک دیگر جدا کند. به همین علت ما می توانیم رنگ های گوناگون را ببینیم. برخی از رنگ ها روی احساسات و عواطف ما تاثیرات مثبت یا منفی می گذارند ؛ همچنین رنگ های مختلف سبب ایجاد حس های گوناگون در افراد می شوند. در حقیقت روانشناسی رنگ هیچ اپلیکیشنی به صورت اتفاقی صورت نگرفته است. رنگ هر اپلیکیشنی با توجه به موضوعی که دارد، انتخاب می شود. روانشناسی رنگ در طراحی اپلیکیشن به وضوح هر ساله قابل مشاهده است …
ساختار شبکیه چشم ما به گونه ای است که به آسانی می تواند فرکانس های رنگ های مختلف را از یک دیگر جدا کند. به همین علت ما می توانیم رنگ های گوناگون را ببینیم. برخی از رنگ ها روی احساسات و عواطف ما تاثیرات مثبت یا منفی می گذارند ؛ همچنین رنگ های مختلف سبب ایجاد حس های گوناگون در افراد می شوند. در حقیقت روانشناسی رنگ هیچ اپلیکیشنی به صورت اتفاقی صورت نگرفته است. رنگ هر اپلیکیشنی با توجه به موضوعی که دارد، انتخاب می شود.
روانشناسی رنگ در طراحی اپلیکیشن
به وضوح هر ساله قابل مشاهده است که تعداد زیادی اپلیکیشن های جدید و مدرن وارد دنیای رایانه می شوند؛ به همین علت اغلب ما شاهد ظهور و گسترش همزمان اپلیکیشن های جدید با طرح های رنگی استاندارد در میان سایر برنامه ها هستیم. اما با این حال یکی از برترین روش های انتخاب رنگ ها در طراحی اپلیکیشن این است که قوانین خاص و ویژه ای که در رابطه با رنگ، توسط رنگ شناسان ارائه شده است را دنبال کنیم . به عنوان مثال استفاده از دو الی سه رنگ ساده از جمله اصول طراحی بوده که ارزش خود را در طول زمان حفظ کرده است . رنگ هایی مانند سبز، قرمز و مشکی از جمله رنگ هایی هستند که برای مدت بسیار طولانی مورد استفاده قرار گرفته اند. طوری که در اکثر اپلیکیشن ها رنگ های قرمز، سبز و مشکی به کار رفته است.
اصول روانشناسی رنگ در طراحی اپلیکیشن با توجه به احساسات و عواطف
برخی از افراد با دیدن بعضی از رنگ ها سریع جذب آن شده و به آن فکر می کنند. در دنیای طراحی و ساخت اپلیکیشن های مختلف، استفاده از یک رنگ مناسب از جمله نکاتی است که باید به آن دقت شود. اگرچه کارایی، کیفیت و عملکرد اپلیکیشن نیز بسیار مهم و اساسی است اما انتخاب یک رنگ خوب باید در صدر لیست شما قرار بگیرد . در حقیقیت در طراحی یک اپلیکیشن خوب، رنگ یک فاکتور مهم و قابل توجه به شمار می رود.
اگر می خواهید کاربران بتوانند بهتر اپلیکیشن شما را درک کرده و با محتوای اپلیکیشن راحت تر تعامل بر قرار کنند، شما باید با تمامی اصول روانشناسی رنگ در طراحی اپ آشنا شوید. طبق تحقیقات انجام شده تاثیر رنگ در طراحی اپلیکیشن بسیار زیاد است . تا آنجایی که حتی برخی از کاربران تنها با نگاه کردن به رنگ اپلیکیشن آن را نصب و راه اندازی می کنند . در حقیقت 90% کاربران، اپلیکیشن ها را با توجه به رنگ آن مورد قضاوت خود قرار می دهند.
- قرمز
از رنگ قرمز معمولاً برای طراحی اپ هایی استفاده می کنند که با موضوعاتی از جمله عشق، انرژی یا قدرت مرتبط است؛ به همین علت است که در طراحی اپ هایی که به عشق مربوط است، استفاده از رنگ قرمز مورد توجه قرار می گیرد. اگر اپلیکیشن شما نیز در رابطه با عشق است، می توانید از رنگ قرمز استفاده کنید.
البته رنگ قرمز تنها برای اپلیکیشن های عاشقانه نیست بلکه برای طراحی اپلیکیشن هایی که مرتبط با قدرت و انژری هستند نیز مورد استفاده قرار می گیرد. مثلا اگر دقت کنید می بینید که در برنامه ای مانند گوگل رنگ قرمز به وضوح قابل مشاهده است. رنگ قرمز این برنامه نمایانگر انرژی و سرعت بالای آن است. - زرد
با توجه به گفته روان شناس رنگ، رنگ زرد نشان دهنده هوش، لذت، توجه و علاقه است. در حقیقت رنگ زرد از جمله رنگ هایی است که می تواند به راحتی کاربران و مخاطبان زیادی را جذب کند؛ زیرا جاذبه و جذابیت بسیار زیادی دارد. اگر می خواهید که در اپ خود از رنگ زرد استفاده کنید باید مواردی را در نظر داشته باشید.
اول اینکه به هیچ وجه از این رنگ برای طراحی پس زمینه اصلی اپلیکیشن خود استفاده نکنید؛ زیرا این رنگ بسیار روشن بوده و همان طور که می دانید رنگ های روشن سبب خستگی چشم ها می شود. برای طراحی آیکون اپ استفاده از رنگ زرد بی نظیر است؛ زیرا علاوه بر این که نمای ظاهری برنامه را زیبا می کند، باعث می شود تا افراد زیادی اپلیکیشن شما را بپسندند. - سبز
رنگ سبز در علم روانشناسی به معنای طراوت، امنیت، رشد و تکامل است. به همین علت اکثر افرادی که قصد طراحی یک اپلیکیشن برای کمپانی غذایی خود را دارند، از رنگ سبز استفاده می کنند. سبز یکی از رنگ هایی است که یک حس آرامش و امنیت را به طرف مقابل می بخشد. اگر می خواهید که یک اپ غذایی با طراحی بی نظیر داشته باشید پیشنهاد ما به شما این است که در طراحی اپلیکیشن، از رنگ سبز استفاده کنید. - آبی
شما به عنوان یک مدیر اپلیکیشن، اگر دوست دارید که مخاطبانتان شما را ایمن و مطمئن بدانند و مورد اعتماد آن ها واقع شوید، استفاده از رنگ آبی در این امر به شما کمک چشمگیری می کند. اگر دقت کنید اپ هایی که به دنبال کسب اعتماد از طرف افراد هستند، (مانند فیس بوک، اسکایپ لوگو و…) به رنگ آبی طراحی شده اند. این رنگ در جذب اعتماد کاربران می تواند نقش بسیار موثر و مهمی را ایفا کند.
اصول روانشناسی با توجه به جنسیت کاربران
یکی از مواردی که پیش از انتخاب رنگ باید به آن توجه کنید، این است که چه افرادی و با چه جنسیتی قرار است از اپلیکیشن شما استفاده کنند. در مواقع جنسیت کاربران اپ شما یکی از اساسی ترین فاکتور هایی است که باید به آن توجه کنید. بدون شک گروه های مختلف جنسیتی، در انتخاب رنگ سلایق مختلفی دارند و هر کدام از این گروه ها به برخی از رنگ ها جذب می شوند و برخی دیگر را نمی پسندند.
به عنوان مثال دختر خانم ها و زنان معمولا رنگ هایی مانند صورتی، بنفش، سبز و قرمز را دوست دارند. این رنگ ها برای بانوان بسیار خوش آیند و همچنین لذت بخش است. اما طبق آمار موجود، خانم ها معمولا سمت رنگ های قهوه ای، نارنجی و خاکستری نمی روند و اما مردان اکثراً عاشق رنگ های آبی، سفید و مشکی هستند. این طیف رنگ برای آقایان بسیار زیبا و قابل تحسین است. اما رنگ های بنفش، نارنجی و صورتی نمی توانند برای آقایان قابل توجه باشند.
اصول روانشناسی رنگ با توجه به سن کاربران
اگر کاربران اپلیکیشن شما زیر 18 سال هستند، شما باید در طراحی اپلیکیشن از رنگ های قرمز، نارنجی، صورتی و سبز استفاده کنید. به کار بردن این رنگ ها در طراحی اپلیکیشن برای افراد نوجوان سبب می شود تا آن ها مجذوب اپ شما شوند. به طور کلی می توان گفت افراد کودک و نوجوان همواره ترجیح می دهند برنامه هایی را انتخاب کنند که دارای رنگ های شاد و سرزنده ای هستند.
برای گروه سنی 18 الی 24 سال انتخاب رنگ مناسب کمی دشوار است؛ زیرا ممکن است برخی از کسانی که در این رده سنی هستند، مانند دوران نوجوانی خود به سمت اپ هایی که دارای رنگ های روشن و شاد هستند، کشش پیدا کنند. اما یک راه برای اینکه سلایق تمامی افرادی که در این رده قرار دارند را در نظر بگیرید و از آن ها در طراحی اپلیکیشن استفاده کنید، وجود دارد.
شما می توانید در اپلیکیشن خود از رنگ های مشکی، بنفش، آبی و سفید به صورت ترکیبی استفاده کنید. به عنوان مثال می توانید صفحه اصلی را با سفید، نمای ظاهری اپلیکیشن را با بنفش و سبز و آیکون را با رنگ آبی دیزاین کنید. این ترکیب بدون شک برای این رده سنی فوق العاده خواهد بود.
طبق تحقیقات انجام شده گروه سنی 24 الی 35 سال علاقه و واکنش چندانی نسبت به رنگ مشکی نشان نمی دهند. اما این افراد بسیار سریع جذب رنگ های آبی، سبز و نارنجی می شوند. البته رنگ نارنجی نیز در مردان بین 24 الی 35 سال چندان محبوب و دوست داشتنی نیست. اما این امر برای خانم ها کاملا بر عکس است؛ زیرا خانم ها در این سن کشش چشمگیری به رنگ نارنجی پیدا می کنند.
اگر مخاطبان اپلیکیشن شما قرار است افراد 36 تا 50 سال باشد، کار شما کمی پیچیده و سخت تر می شود. معمولاً سلایق این افراد با یک دیگر هم متفاوت است؛ به همین دلیل ممکن است که شما در انتخاب رنگ با چالش های متعددی روبرو شوید. رنگ زرد می تواند یک رنگ قابل تحسین برای این دسته از افراد باشد. برای افرادی که رده سنی آن ها بالای 50 سال است، رنگ های سفید، آبی و خاکستری مناسب است. در میان این سه رنگ، رنگ آبی می تواند افراد زیادی را جذب خود کند.
سخن پایانی
در علم روانشناسی، رنگ های متنوعی را با احساسات افراد مرتبط می دانند. برای اکثر مردم، آبی با اعتماد، امنیت و قابلیت اطمینان مطابقت دارد. قرمز با سرعت، انرژی و فوریت مرتبط است. نارنجی نشانه سرگرمی و عمل است، در حالی که زرد به معنای خوشبینی و جلب توجه است. رنگ مشکی نشان دهنده طراحی براق و با تکنولوژی بالا بوده در حالی که صورتی یک رنگ زنانه در نظر گرفته می شود. در نتیجه شناخت مخاطبان، برای انتخاب یک پالت رنگ مناسب برای طراحی اپلیکیشن شما بسیار مهم است.