گوگل وبمستر چیست ؟
گوگل وبمستر چیست ؟
google web master یکی از قدرتمند ترین ابزارهای گوگل می باشد، که به مدیریت وبسایت ما در موتور جستجو گر گوگل کمک میکند. به این صورت که اول به ما اطمینان میدهد جستجوگر گوگل به سایت ما دسترسی دارد، سپس اطلاعاتی در اختیار ما میگذارد که با مطالعه و پیگیری آنها درمیابیم گوگل سایت ما را چگونه میبیند و برای بهینه سازی سایت خود چه مواردی هست که باید در نظر بگیریم تا سئو سایت بهتر و زودتر بالا بیاید.
با استفاده از ابزارگوگل وب مستر می توانید عملکرد سایت خود را بررسی نمایید، برای نمونه:
توسط گوگل وب مستر ما مطمئن خواهیم شد که گوگل دسترسی لازم به سایت ما را دارد .
ارسال محتوای جدید و crawl شدن آن توسط گوگل و همچنین حذف مطالبی که نمی خواهید در نتایج گوگل نمایش داده شود.
ایجاد و مانیتور کردن مطالبی که می خواهیم در صفحه نتایج گوگل بصورت گرافیکی نمایش داده شود.
نگهداری از سایت با کمترین درصد خطا جهت کارایی بیشتر آن در موتور جستجوی گوگل
مانیتور کردن و برطرف کردن مشکلات امنیتی سایت اعم از بدافزار و اسپم
کدام عبارت بازدید کننده بیشتری به سایت شما میتواند هدایت کند؟
آیا قیمت محصولات، اطلاعات تماس و یا رخدادهای سایت شما در نتایج گوگل قابل مشاهده است؟
کدام سایت به سایت شما لینک شده است؟
آیا نسخه موبایل سایت شما بخوبی بهینه سازی شده است؟
اضافه کردن و بررسی نقشه سایت
لیست از لینک های شکسته سایت
نحوه اضافه کردن یک سایت به گوگل وبمستر یا گوگل سرچ کنسول
اگر برای اولین بار هست که میخواهید از این ابزار استفاده کنید، باید اول سایتتون رو به google search console معرفی کنید. با این کار به گوگل میگید که مالک سایت هستید. در واقع از اونجا که گوگل اطلاعات خیلی زیاد و مهمی از سایت بهتون میده میخواد مطمئن شه که این اطلاعات به مالک سایت میرسه و فرد دیگه ای دسترسی به این دیتاها نداشته باشه چرا که قطعا این اطلاعات اطلاعات مهمی میباشند.
اضافه کردن یک سایت به گوگل وبمستر خیلی کار سختی نیست. اول از همه وارد حساب کاربریتون در Search Console بشید. به محض اینکه وارد بشید، یه باکس می بینید که کنارش نوشته “Add Property”: خوب آدرس سایتتون رو وارد این باکس کنید و دکمه “Add Property” رو بزنید. خوب، بالاخره سایت شما وارد گوگل وبمستر شد به همین سادگی اما هنوز چند تا کار مونده. بهتره بگم که حالا شما باید به گوگل بگید که مالک سایت هستید.چندین روش برای این کار وجود داره، این که کدوم روش رو انتخاب کنید بستگی به خودتون داره که تجربه کار با HTML رو دارید، یا میتونید فایلی رو در سایت آپلود کنید، یا سایز سایتتون چقدر هست و اینکه از دیگر ابزارهای گوگل مثل گوگل آنالیتیکز در سایتتون استفاده کرده اید یا نه. حتماً میگید خیلی وحشتناک شد، اما نگران نباشید هیچ یک از این کارها کار پیچیده ای نیست و شما میتوانید به راحتی اینکار ها را با دیدن ویدئو آموزشی انجام دهید.
گوگل وبمستر چه اطلاعات و امکاناتی را در اختیار ما قرار میدهد؟
اطمینان از دسترسی گوگل به سایت ما
امکان درخواست بررسی مجدد ربات های تحلیل گر گوگل از سایت ما و یا امکان مسدود کردن دسترسی بخشی از سایت برای ربات ها گوگل
بررسی عملکرد محتوای سایت به صورت نمودار
مشاهده خطا ها و مشکلاتی که باعث می شود که گوگل نتواند به درستی محتویات سایت ما را بررسی کند
شناسایی اسپم های موجود در سایت
می توانیم بفهمیم چه مورد سوالی توسط کاربرباعث می شود تا گوگل سایت ما را نمایش دهد؟ و یا سوالی هست که بازدید سایت ما را از سایت های دیگر بیشتر میکند؟
لیستی از سایت هایی که به وبسایت ما لینک داده باشند
و…
شغل وبمستری چه مزایا و معایبی دارد؟
شغل وبمستری نیز همانند سایر شغلها مزیتها و معایب خاص خود را دارد و محال است که در این شغل با چالشهای متفاوت رو به رو نشوید. نکته حائز اهمیت در شغل وبمستری این است که چنان چه شما بتوانید در این کار تخصص لازمه را کسب کنید بیشک در آیندهای نه چندان دور به درآمد بسیار بالایی دست خواهید یافت. البته ذکر این نکته کلیدی ضروری است که این شغل، تلاش دائمی و مستمری را میطلبد که از عهده هر کسی بر نمیآید و خسته نشدن در وسط کار بسیار در بین وبمستران دیده میشود اما اگر این اتفاق نیوفتد قطعا اتفاقات خوبی برایتان خواهد افتاد.
تا این جای کار با مزیتهای این شغل آشنا شدهاید اما باید بگوییم که وبمستری جزو شغلهای پر استرس میباشد و گاهی شما مجبور خواهید بود چندین روز متوالی بیدار بمانید و تا دیر وقت به پروژه خود رسیدگی کنید. همچنین با ورود رقبای جدیدی که روز به روز در حال افزایش هستند، باعث شده تا بازار این کار حالت رقابتی پیدا کند و شخصی در این زمینه موفقتر خواهد بود که بتواند از رقبای خود پیشی بگیرد و بتواند کیفیت کار مناسبی را ارائه کند.
پس سعی کنید با وجود تمامی این معایب، از استراتژیهای خاص خود استفاده کنید و راهکارهایی نوین و جدیدی را راه اندازی کنید که باعث شود مشتریان، شما را متفاوت از دیگران بخوانند و با اطمینان کافی شما را به عنوان وبمستر سایت خود برگزینند چرا که شما در اصل هم هزینه و هم وقت کارفرما را میگیرید و اگر کارتون نتونه تأثیر مثبتی روی بیزنس کارفرما بگذارد در اصل شما باعث ضرر شدید و افت بیزنس کارفرما شده اید.
تفاوت گوگل وبمستر و گوگل آنالیتیکس در چیست؟
مانند بسیاری از محصولات دیگری که توسط گوگل ارائه میشود، مانند یوتیوب، جیمیل و غیره، گوگل وبمستر یا کنسول جستوجوی گوگل (Google Search Console) و گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) دو محصول مجزای دیگر و مرتبط به هم هستند. این دو ابزار هر دو برای بهینهسازی وبسایت (سئو) و ارزیابی زحمات و تلاشهای صورت پذیرفته به کار میروند همچنین که بتوانید به کارفرما گزارش از پیشرفت کار بدهید.
همانطور که در ابتدای مطلب نیز به تفصیل شرح داده شد، ابزار گوگل وبمستر اطلاعات مربوط به عملکرد وبسایت در موتور جستوجوی گوگل، خطاهای احتمالیِ موجود، صفحات 404، خطاهای خزندهها، نقشههای سایت و تمام مواردی که مربوط به عملکرد و حضور وبسایت در گوگل است را فراهم میکند. از طرف دیگر، گوگل آنالیتیکس آمار ترافیک ورود به وسایت، اعم از تعداد بازدیدها، بازدید کنندهها، زمان میانگین حضور کاربر در صفحه، نرخ پرش و غیره را در اختیار شما قرار میدهد. به عبارت دیگر، آنالیتیکس اطلاعاتی در رابطه با افراد مشاهده کننده و گوگل وبمستر اطلاعاتی داخلیتر و محرمانهتر برای عملکرد وبسایت در موتورهای جستوجو (صرف نظر از تعداد بازدید و غیره) را ارائه میکند.
البته گوگل آنالیتیکس امکانات بسیار بیشتر از اینها را در بر میگیرد که از حوصله این نوشته خارج است. یکی از این امکانات اتصال حساب گوگل وبمستر و مشاهده اطلاعات مربوطه در داشبورد گوگل آنالیتیکس است.
همچنین شما برای اطلاعات بیشتر میتوانید از طریق صفحه تماس با ما و یا صفحه اینستاگرام با تیم ما در ارتباط باشید.