در این مقاله می خواهیم تا شما را با مزایا و معایب سایت های فلش آشنا کنیم .Flash در واقع یک تکنولوژي است که متعلق به شرکت Adobe می باشد.برخی از طراحان ، طراحی وب سایت هاي خود را با استفاده از فلش انجام می دهند تا به وسیله آن انیمیشن و عناصر متحرك وب سایت را به نمایش بگذارند.که البته امروزه تعداد این وب سایت ها به دلیل مشکلات متعدد آن بسیار کاهش یافته است و تقریبا میتوان گفت هیچ شرکتی از آن استفاده نمیکند.
بیشترین استفاده از فلش در طراحی سایت مربوط نمایش عکس ها بصورت اسلاید بوده است.چیزي که خیلی ها نمی دانند این است که متن هاي داخل وب سایت هاي فلش قابل خواندن توسط موتورهاي جستجو نیست.یعنی اگر وب سایتی کاملا توسط فلش طراحی شده باشد گوگل آن را به صورت یک صفحه بدون محتوا و خالی خواهد دید که تنها داراي یک فایل فلش است و در نهات آن ایندکس نشدن صفحات شما میباشد.
امروزه با توسعه تکنولوژي هاي دیگر و عرضه آخرین ورژن HTML یعنی HTML5 و همچنین CSS3 بسیاري قابلیت هایی که در گذشته با استفاده از Flash در وب سایت ها ایجاد می شد قابل دسترسی و انجام است. همچنین بدلیل گسترش روز افزون استفاده از موبایل، طراحی وب سایت هاي واکنشگرا که خود را با انواع صفحه هاي نمایش تطبیق می دهند بسیار پر اهمیت شده که این کار با استفاده از فلش امکان پذیر نمی باشد.
در گذشته طراحی سایتهایی وجود داشت که به صورت کامل به صورت فلش بود و کاربر باید با توجه به سرعت اینترنت خود چند دقیقه صبر میکرد تا سایت به صورت کامل لود شود تا بتواند سایت را ببیند. درست است که با استفاده از فایلهای فلش میتوان سایتهای بسیار زیبا به همراه موزیک و افکتهای مختلف ایجاد کرد اما سرعت سایت را نباید نادیده گرفت. چون کندی سرعت سایت یکی از عوامل آزار کاربران در سایت و افزایش نرخ پرش است که موجب کاهش فروش شما و از دست دادن مشتریانتان نیز میشود.
دقت کنید که با وجود گستردگی نفوذ اینترنت هنوز کاربران بسیاری دسترسی به اینترنت پر سرعت ندارند و نمیتوانند طراحی سایتهای حجیم که تماما با فلش طراحی شده را مشاهده کنند.
یکی دیگر از معایب استفاده از فایلهای فلش در طراحی سایت این است که موتورهای جستجو نمیتوانند محتوای یک فایل فلش را بخوانند. اگر مقالات و محتوای سایت شما در فایل فلش قرار داده شده در واقع در موتور جستجو ایندکس نمیشود. پس سایتی که بر اساس تکنولوژی فلش طراحی میشود در عمل نمیتواند رنک خوبی در نتایج داشته باشد و نمیتواند سئو سایت آن بهبود پیدا کند و بالا بیاید.
موتورهای جستجو بر اساس خواندن محتوای سایت ها و ارتباط محتوای سایت با کلمات کلیدی جستجو شده توسط کاربر میتوانند نتایج را به کاربر نشان دهند. پس سایتی که محتوای آن توسط اسپایدرهای موتور جستجو قابل خواندن نباشد در عمل هم رتبه خوبی در نتایج ندارد.
برای اجرا شدن فایلهای فلش در مرورگر کاربر نیاز به یک افزونه است تا بتواند فایلهای فلش را نمایش دهد. بسیاری از مرورگر ها بصورت پیش فرض این افزونه را ندارند یا نسخه های قدیمی آن را دارند. پس در نمایش فلش با مشکل مواجه میشوند. خصوصا در سیستم های قدیمی یا در گوشی های موبایل این مشکل بسیار دیده میشود.
اگر با تلفن همراه خود وارد سایتهای ایرانی شده باشید متوجه میشوید بخشهای نمایش تبلیغات آن سایتها در تلفن شما نمایش داده نمیشود. چون بسیاری از بنرهای تبلیغاتی برای زیبایی و جلوه بهتر به صورت فلش طراحی میشوند. محصولات شرکت اپل مانند تلفن همراه اپل یا آیپاد از قابلیت فلش پشتیبانی نمیکنند و نمیتوانند این فایلها را نمایش بدهند.
بخش مهمی از قسمت بازاریابی سایتها توسط اشتراک گذاری مطالب و تصاویر سایت در شبکههای اجتماعی و گرفتن لینک و بازدید کننده از این سایتها است. متاسفانه فایلهای فلش در طراحی سایت قابلیت اشتراک گذاری را ندارند و نمیتوان این فایلها را در این همه شبکه های اجتماعی پخش کرد. این نقص بسیار بزرگ برای استفاده از فلش در طراحی سایتهایی است که بازدید بالایی دارند و میخواهند مطالبشان در شبکههای اجتماعی توسط کاربران گسترش پیدا کند که امروزه تقریبا تمام افراد نیاز به این قابلیت دارند برای ارتقای کار خود و پیشرفت سئو سایتشان.
بعد از مطالعه معایب ذکر شده حتما به این فکر افتاده اید که پس مورد استفاده از فلش در طراحی سایت کجاست و اصلا چرا ساخته شده است؟ زمانی که تکنولوژی فلش به برنامه نویسان معرفی شده در طراحی سایت توانایی مانور زیادی نداشتند. سایتها فقط با کمک جاوا اسکریپت امکانات محدودی داشتند و نمیتوانستند که در طراحی نیاز های خود را برطرف کنند و در آن زمان کاربرد فراوانی نیز داشت.
با کمک فلش در طراحی سایت طراحان توانستند امکانات فوق العاده ای به سایتهای خشک و بی روح آن زمان اضافه کنند. همچنین برای ساخت بازی های آنلاین هم از فلش استفاده میشود. ولی امروز میتواند تمامی این امکانات را با استفاده از قابلیهای فراوان HTML5 به سایت اضافه کرد بدون اینکه از سرعت سایت کم کرد.
بیشترین مورد استفاده از فلش در طراحی سایت های امروزی برای نمایش مولتی مدیا مانند پخش کننده فیلم و موسیقی در سایتها است. مانند سایت یوتیوب، آپارات و سایتهایی از این دست که قصد دارند فایل ویدئویی یا صوتی به کاربر ارائه کنند و توسط پلیر فلش میتوانند این کار را به راحتی انجام دهند.
شما میتوانید جهت اطلاعات بیشتر از طریق صفحه تماس با ما و یا صفحه اینستاگرام با تیم ما در ارتباط باشید.