بسیاری از توسعه دهندگان وب همراه به دنبال استفاده از بهترین و کاربردیترین ابزار و زبان به منظور برنامه نویسی هستند که در این بین یکی از قدرتمندترین زبانهای برنامه نویسی، زبان برنامه نویسی پایتون است. با توجه به قابلیتها و کاربرد سادهای که زبان پایتون دارد، در سالهای اخیر مورد توجه بسیاری از توسعه دهندگان وب قرار گرفته است. این زبان برنامه نویسی با برخورداری از فریمورکهای متعدد مانند جنگو، Flask ،Pylons، Pyramid، Cherrypy و … امکان برنامه طراحی سایت را برای توسعه دهندگان وب فراهم میآورد. در ادامه این مقاله قصد داریم با زبان برنامه نویسی پایتون و مزیتهای طراحی سایت با این زبان بیشتر آشنا شویم همچنین برای اطلاعات بیشتر راجب فریم وورک های پایتون میتوانید سایر مقالات مربوط را مطالعه کنید.
جنگو و فلاسک از طریق حاشیه پهن، جزء مجبوب ترین فریم ورک های توسعه وب پایتون است.
جنگو یک چارچوب پایتون است که یک منبع باز را پیشنهاد می دهد که یک چارچوب با سطح بالا است که “توسعه سریع و تمیز و با طراحی برنامه ریزی شده را ایجاد می کند.” این چارچوب سریع، امن و مقیاس پذیر است. جنگو حمایت امنیتی قوی همراه با اسناد مربوط به جزئیات را به همراه دارد.
جنگو به شدت انعطاف پذیر است که در آن می توانید با MVP ها برای کمپانی های بزرگتر کار کنید. از دیدگاه بعضی ها، بعضی از بزرگ ترین کمپانی هایی که از جنگو استفاده می کنند، اینستاگرام، دراپ باکس، پینترست و اسپاتیفای هستند. که از همینجا میتوانید به قدرت پایتون پی ببرید و ببینید که پایتون و فریم وورک آن جنگو چه قابلیت هایی دارد.
فلاسک یک چارچوب میکرو است که یک چارچوب مینیمالیستی محسوب می گردد و کمتر “شامل باتری” می شود و به معنای کمبود عملکردها و ویژگی ها است و مانند جنگو ویژگی های کامل را مثل موتور طرح وب، حساب رسی و سندیت را ارائه نمی دهد.
فلاسک یک برنامه مینیمالیستی و سبک است، به معنای اینکه ویژگی ها و مجموع برنامه هایی را ارائه می دهد که بدون استفاده از چارچوب یا فریم ورک آن، می توانید به آنها کد بدهید. فلسفه پشت فلاسک، این است که اجزایی را به شما می دهد که نیاز دارید برای یک اپلیکیشن بسازید، بنابراین شما به اندازه کافی انعطاف پذیری و کنترل دارید. فلاسک همچنین یک چارچوب وب قدرتمند و رایج است که برای کمپانی های بزرگ مانند نتفلیکس، لینکدین و Ubar استفاده می شود پس فلاسک هم دست کمی از جنگو ندارد و شما میتوانید از آن هم استفاده کنید.
بنابراین ممکن است از خودتان بپرسید: کدام فریم ورک یا چارچوب را باید انتخاب کنم؟ پاسخ شما این است که بستگی دارد. سطح مهارت خود را به عنوان یک ارتقادهنده وب در نظر بگیرید. اگر به اندازه کافی تجربه دارید، در مورد توسعه برنامه با چیزی فراتر از “حداقل ها” فکر کنید. اگر به عنوان یک دانشجو در این زمینه کار می کنید، ممکن است بهتر باشد که از یک چارچوبی استفاده کنید که ساپورت بیشتری را ایجاد می کند، مثل جنگو.
همچنین از خودتان بپرسید که آیا یک پایه کد “اساسی” را برای ساخت ترجیح می دهید یا می خواهید برای ساخت بک بن یا backbone پایه کد انعطاف پذیری داشته باشید؟ اگر گزینه اول را ترجیح می دهید، از جنگو استفاده کنید: اگر گزینه دوم را ترجیح می دهید، از فلاسک استفاده کنید. در انتهای روز، هردو می توانند عملکرد یکسانی را ارائه دهند. و مهم تر این است که از کدبندی شروع کنید تا اینکه مدام درگیر این باشید که کدام چارچوب بهتر است.
پایتون زبان برنامه نویسی بسیار ساده ای بوده و قواعد نوشتاری آن بسیار به زبان انگلیسی شباهت دارد. این سادگی در عین قدرت بالای پایتون آن را به یک ابزار مناسب برای عملی کردن پروژه ها و همچنین طراحی سایت بدل کرده است. همین موضوع موجب میشود هرکسی که وارد بخش طراحی سایت شما بشود به راحتی این کدها را فرا گرفته و تغییرات مورد نظر شما را بر آن اعمال کند پس طراحی سایت با پایتون میتواند یک کار عقلانی و منظقی باشد البته با توجه به نظر کارشناس مربوطه طراحی سایت این اتفاق باید بیفتد.
این مزایای فوق العاده، هزینه نگهداری و طراحی سایت با پایتون را نسبت به مابقی سیستم های مدیریت محتوا و زبان های برنامه نویسی کمی بیشتر کرده است. پس به شما توصیه میشود اگر ایده و طرح بزرگی دارید یا برنامه بلند مدتی برای وبسایت خود در نظر دارد از آن استفاده کنید.
تا اینجا، با پایتون و مزایای توسعه وب با پایتون آشنا شدید. اکنون به مقایسه پایتون و PHP میپردازیم، تا شما بهتر بتوانید برای آیندهی شغلی خود برنامهریزی کنید و یا طراحی سایت خود که طراحی سایت خود را به چع زبانی انجام دهید البته که اگر این انتخاب را دراختیار شرکت طراحی سایت بگذارید بسیار بهتر است.
PHP، یک زبان برنامه نویسی رایگان و منبع باز است که در سال 1994 توسط Rasmus Lerdorf طراحی گردید. این زبان از سال 1998 به عنوان یک زبان تخصصی در زمینه طراحی وب معرفی شد. PHP یکی از پرکاربردترین زبانهای برنامه نویسی برای توسعهی وب است. تعداد بسیاری از سایتهای موجود در اینترنت با PHP، طراحی شده است.
در ادامه از چند وجه مختلف به مقایسه پایتون و PHP میپردازیم.
بدون شک، یادگیری پایتون بسیار سادهتر است، زیرا یک زبان برنامه نویسی همهمنظوره و عمومی است که به سرعت میتوان آن را یاد گرفت. در بیشتر دورههای برنامه نویسی برای مبتدیان، از پایتون برای آموزش اصول برنامه نویسی استفاده میکنند. برنامههای پایتون در مقایسه با سایر زبانهای برنامه نویسی بسیار کوتاهتر و سادهتر هستند. از این رو، پایتون برای نوشتن بسیاری از برنامهها به گزینهای عالی تبدیل شده است. پایتون، سینتکس سادهای دارد و کدهای نوشته شده در آن، در مقایسه با کدهای نوشته شده در سایر زبانهای برنامه نویسی، بسیار خواناتر است البته این را از یاد نبریم که پایتون یکی از قدرتمندترین زبان های برنامه نویسی است.
PHP یک زبان برنامه نویسی خاص برای توسعهی برنامههای تحت وب است، که به طور قطع، پیچیدهتر از پایتون است. در نتیجه برای یادگیری آن، زمان بیشتری لازم است. زمان لازم برای یادگیری یک زبان برنامه نویسی، یکی از مهمترین عوامل برای انتخاب آن زبان است. انجمن توسعهدهندگان PHP، تلاش زیادی میکنند تا کار با PHP را برای برنامه نویسان تازهکار آسان کنند. با این وجود، یادگیری پایتون با اختلاف قابل توجهی آسانتر است.
داشتن یک جامعهی آنلاین فعال برای هر زبان برنامه نویسی از نکات بسیار مثبت آن زبان محسوب میشود. پایتون و PHP، هر دو از این جامعهی آنلاین برخوردار هستند. هر دو زبان، توسعهدهندگان و برنامه نویسان زیادی دارند که به طور مداوم به پشتیبانی و حمایت دیگر اعضاء میپردازند. در این مورد هم پایتون و هم PHP در یک رده قرار میگیرند و هیچ یک برتر از دیگری نیست.
پس همونجور که دیدید هم پایتون را براتون توضیح دادیم و باز کردیم و هم براتون با پی اچ پی مقایسه کردیم دیگه انتخاب با شماست برای یادگیری و برای انتخاب زبان مورد نظر برای طراحی سایت لطفا این اختیار را به شرکت طراحی سایت بسپارید که با توجه به پروژه شما تصمیم گیری کنند.