طراحی سایت با جوملا چیست ؟
- DOTWEB
جوملا چیست ؟
تاریخچه
اولین نسخه نرم افزار که جوملا ۱ نام داشت،نسخه توسعه داده شده مامبو بود و در سال ۲۰۰۵ انتشار یافت. گروهی از برنامه نویسان مامبو پس از جدا شدن از این تیم شروع به طراحی این نرم افزار کردند. جوملا در لغت به معنای همه با هم است که از زبان سواحلی گرفته شده است. نسخه های بعدی این نرم افزار جوملا ۱.۵، ۱.۶ ،۱.۷ و ۲.۵ میباشد.
فهرست مطالب
سیستم مدیریت محتوا (CMS) چیست؟
یک سیستم مدیریت محتوا CMS ، نرم افزاری است که محل قرار گیری هر محتوا و کد های طراحی شده را در خود ذخیره کرده و هنگام بازخوانی ، آن را در اختیار مخاطبان قرار میدهد.
این محتوا می تواند آهنگ ، فیلم ، صوت ، متن و یا هر چیزی که شما فکر می کنید باشد.
یکی از مزیت های بسیار جالب و مهم سیستم های مدیریت محتوا این است که برای استفاده از آن شما نیازی به دانش برنامه نویسی و کد نویسی نخواهید داشت و می توانید در محیطی کاملا فارسی و با امکانات متعدد اقدام به استفاده و درج اطلاعات نمایید.
سایت ساز جوملا مشابه هر سیستم سایت ساز دیگری امکان ساخت سایت را به شما خواهد داد. همانطور که میدانید برای ایجاد یک سایت در اینترنت پس از خرید هاست و دامنه نیاز به انتخاب یک سیستم ساز ساز مناسب دارید که با نصب آن بر روی هاست و اتصال به پایگاه داده قادر به قرار دادن دیتا در آن باشید.
این سیستم سایت ساز به سه روش مختلف میتواند مورد استفاده بگیرد که شامل سیستم سایت ساز اختصاصی، سیستم سایت ساز رایگان(مانند جوملا، وردپرس، دروپال و…) و سیستم سایت ساز آماده(مانند پورتال) است. هر یک از این روشها دارای مزایا و معایب خاصی میتوانند باشند. به عنوان مثال در طراحی سایت اختصاصی نیاز به هزینه بسیار بالایی دارید و به دلیل اینکه توسعه سیستم توسط گروه محدودی انجام میگیرد روند توسعه یا تامین امنیت در آن ضعیف خواهد بود.
تکنولوژی های پایه ای جوملا
جوملا علاوه بر اینکه یک سیستم مدیریت محتوا است یک فریم ورک PHP نیز می باشد، همچنین به دلیل سازگاری با انواع پایگاه های داده مانند SQL server ،My SQL و Oracle یک پلت فرم نیز محسوب می شود. اما تکنولوژی های اصلی بکار رفته در آن شامل PHP و MySQL می باشد.
کاربردهای جوملا
جوملا به دلیل قابلیت انعطاف و گسترش فوقالعاده خود قادر به ایجاد تمامی سامانه های تحت وب میباشد،در زیر به برخی از کاربرد های آن اشاره میکنیم:
- سایتهای خبری
- سایت های فروشگاهی
- برنامه های کاربردی دولت ها
- دانلودسنتر
- مراکز آزمون گیری
- سامانه های پشتیبانی
- دایرکتوری ها
- وبسایتهای نگهداری مستندات
- جوامع مجازی
- و…
مزیت جوملا چیست ؟
رایگان بودن و نصب آسان جوملا
جوملا! یک سیستم عامل منبع باز است که به شما امکان می دهد بدون نگرانی در مورد هزینه های صدور مجوز از کد آزادانه استفاده کنید، به همراه جوملا همچنین صدها قالب الحاقی رایگان را ارائه می دهد.نصب جوملا فقط چند دقیقه طول می کشد. به راحتی می توانید صفحه وب جوملا خود را بارگیری و نصب کنید.
پشتیبانی از زبان فارسی در joomla
از آنجایی که ایده جهانی بودن سیستم مدیریت محتوا جوملا از همان اول مطرح شده بود، تیم توسعه سیستم مدیریت محتوا جوملا روی توسعه سیستم به سایر زبانها توجه کرده و در نهایت نوبت به پشتیبانی از زبان فارسی رسید و برای کاربران فارسی در دسترس قرار گرفت.حال می توان از این سیستم که به صورت کامل از زبان فارسی و راست چین شده پشتیبانی میکند بهره برد و سایت خود را ایجاد کرد. برای دانلود جوملا فارسی اینجا کلیک کنید.
معایب جوملا چیست ؟
پیچیدگی جوملا
جوملا کمی پیچیده است زیرا ترکیب برنامه های طراحی بدون داشتن، تجربه توسعه دهنده بی شک کمی دشوار است. با این حال ، استفاده از آن برای مدیریت محتوا زمان زیادی برای یادگیری نمی گیرد.
سئو نامناسب سیستم مدیریت محتوا joomla
منظور از سئو نامناسب جوملا چیست ؟جوملا از نظر سئو و بهینه سازی برای موتورهای جستجو زیاد مناسب نیست اگر چه از لحاظ سرعت که یکی از فاکتورهای مهم سئو می باشددارای سرعت مناسب و قابل قبولی است.
برای راه اندازی یک سایت بعد از ثبت دامنه و خرید هاست، باید تصمیم بگیرید که با کدام سیستم مدیرت محتوا می خواهید سایت خود را راه اندازی کنید. در این بین دو انتخاب دارید، یکی راه اندازی سایت با وردپرس است و دیگری استفاده از cms جوملا. قبلا در مقاله وردپرس چیست درباره این cms توضیح داده ایم و در این مقاله نیز در مورد جوملا چیست صحبت می کنیم.
همان گونه که در جریان هستید، افراد به دلایل مختلفی نسبت به ایجاد یک سایت اقدام میکنند. این کار میتواند به صورت کاملا شخصی و برای نوشتن رزومه، مطالب روزمره یا برخی آموزشها باشد. علاوهبر آن، مردم قادر به زدن سایت به منظور توسعهی کسب و کار و شناخته شدن هر چه بیشتر محصولات خودشان نیز هستند.
دلیل ایجاد یک وبسایت هر چه که باشد، مردم به راحتی و بعد از انجام چند مرحله میتوانند آن را انجام دهند. اگر به موضوعاتی نظیر برنامهنویسی تسلط داشته باشید، خودتان میتوانید اقدامات لازم را صورت دهید. در غیر این صورت، پرداخت مقدار پول به افراد متخصص، شما را یک گام به اهدافتان نزدیکتر خواهد کرد.
طراحی سایت با جوملا
برخی منابع در فضای مجازی وجود دارد که به وسیلهی آنها، خودتان هم میتوانید یک سایت را به وجود آورید. خوشبختانه انجام این امر رایگان است و در ازای آن مبلغی پرداخت نخواهید کرد. شاید تا کنون نام جوملا را شنیده باشید؛ منبعی بسیار ضروری و مهم که با آن میتوانید سایتی برای خود داشته باشید. اگر نام آن را هم نشنیدهاید، نگران نباشید؛ چرا که امروز به صورت مفصل در موردش صحبت خواهیم کرد.
در واقع امروز قصد داریم تا شما را با نحوهی ساخت یک سایت با استفاده از جوملا آشنا کنیم. شاید چنین سایتی در نهایت مانند یک سایت فوقالعاده نباشد، اما ممکن است مشکل بسیاری از افراد را حل کند. خوشبختانه افراد فراوانی از جوملا بهره برده و به نتیجه هم رسیدهاند. پس در صورتی که شما هم کسب و کاری دارید و میخواهید برای آن سایتی ایجاد نمایید، تا پایان این مقاله همراه ما باشید. در پایان این مطلب، دانش کافی برای ساخت سایت مذکور را خواهید داشت.
چرا جوملا ؟
همان طور که گفته شد، مردم زیادی از جوملا به عنوان یک سیستم مدیریت محتوا استفاده میکنند و گفته میشود که از این نظر رضایت هم دارند. طبق آمار و ارقام، 3 درصد از سایتهای جهان از جوملا بهره میبرند که مقدار قابل توجهی به شمار میرود. در این بین، شرکتهای معتبر و مشهوری هم هستند که استفاده از جوملا را در دستور کار قرار دادهاند و اکنون در وضعیت ایدهآلی به سر میبرند.
همان طور که گفته شد، مردم زیادی از جوملا به عنوان یک سیستم مدیریت محتوا استفاده میکنند و گفته میشود که از این نظر رضایت هم دارند. طبق آمار و ارقام، 3 درصد از سایتهای جهان از جوملا بهره میبرند که مقدار قابل توجهی به شمار میرود. در این بین، شرکتهای معتبر و مشهوری هم هستند که استفاده از جوملا را در دستور کار قرار دادهاند و اکنون در وضعیت ایدهآلی به سر میبرند.
شما به وسیلهی جوملا قادر به سفارشیسازی سایت خود نیز خواهید بود. قابلیتهای فراوانی از طریق جوملا به سایت شما تزریق میشود که میتوانید آنها را متناسب با سلیقه خود و مخاطبان تغییر دهید. ضمنا افزونههای گوناگونی هم در دسترستان قرار میگیرد که توصیه میکنیم آنها را هم از دست ندهید.
شما به وسیلهی جوملا قادر به سفارشیسازی سایت خود نیز خواهید بود. قابلیتهای فراوانی از طریق جوملا به سایت شما تزریق میشود که میتوانید آنها را متناسب با سلیقه خود و مخاطبان تغییر دهید. ضمنا افزونههای گوناگونی هم در دسترستان قرار میگیرد که توصیه میکنیم آنها را هم از دست ندهید.
گفتنی است که با بهروزرسانی جدیدی که چندی پیش عرضه شد، محتویات فراوانی هم در اختیار مردم قرار گرفت. به عنوان مثال، سرعت بارگذاری فایلها و یا باز کردن صفحات بیشتر از قبل شد و پیشبینی میشود که زمان اینها در آینده نیز به حداقل برسد. جوملا نسخهای برای موبایل هم دارد که با تلفن همراه خود نیز بتوانید محتویات موجود در سایتتان را مدیریت کنید.
طراحی سایت به وسیله جوملا
حال نوبت به آن رسیده است که نحوهی طراحی سایت را با جوملا بدانیم.
1- قدم اول، برگزیدن دامنه است. برای پیدا کردن ایده در مورد دامنه هم میتوانید به وبسایتهای مختلف مراجعه داشته باشید. پیشنهاد میشود که از سادهترین دامنهی ممکن برای سایت خود بهره ببرید. این به شما کمک میکند که مردم به سادگی شما را پیدا کنند و در نتیجه بازدید بیشتری هم نصیبتان شود. انتخاب دامنهی ساده منتج به این میشود که مردم راحتتر نام آن را به یاد بیاورند.
2- بعد از انجام مرحلهی گفته شده، باید خدماتی شامل پشتیبانی و میزبانی وبسایت را دریافت نمایید. بدون این مرحله، عملا نمیتوانید وارد مراحل بعدی شوید. پس توصیه میشود که حتما آن را جدی بگیرید.
3- پس از این که این خدمات را دریافت کردید، قادر به نصب جوملا خواهید بود. خبر خوب این است که نصب کردن آن امر دشواری نخواهد بود. تنها کافیست که با گوگل، کلمهی جوملا را سرچ کرده و فایل مربوط به آن را دانلود کنید. سپس آن را نصب کرده و به پنل مدیریت وارد شوید.
4- در نهایت امکان انتشار نخستین مطالب شامل اخبار و مقالات برای شما عزیزان فراهم خواهد بود. وظیفهی شما در ابتدای کار مقداری چالشبرانگیز است و باید به نوعی به سایت خود فرم دهید. با عرضهی نخستین مقالات، دقیقا چنین کاری را انجام خواهید داد.
در روزها و شاید ماههای اول، اثری از سایتتان در صفحات ابتدایی گوگل را نخواهید دید. به هیچ وجه نگران نباشید و امید خود را از دست ندهید. شما آن قدر باید مطالب مفید و ترغیب کنندهای را در دسترس مخاطبان قرار دهید تا آنها بازدید را به اوج برسانند. سپس گوگل متوجه پشتکار و همچنین مطالب جذاب شما میشود و سایت شما را در اولویت موضوعی که در آن فعالیت دارید، خواهد آورد.
مردم با جستجو در مورد آن حوزه، میتوانند سایت شما را هم بیابند و وارد آن شوند. در این زمینه، اگر از کلمات و عبارات کلیدی و همچنین عناوین جذب کننده استفاده کرده باشید، یک گام از رقبا جلوتر خواهید بود. بی شک یک تیتر جنجالی میتواند سهم به سزایی در جذب مخاطبان جدید داشته باشد.
سخن پایانی
در این مقاله سعی داشتیم تا شما را با سیستم مدیریت محتوای جوملا آشنا کنیم. همچنین مطالبی در خصوص محوه طراحی سایت با آن هم گفته شد که پیشنهاد میکنیم مجددا آنها را مطالعه نمایید. جالب است بدانید که این سیستم بعد از وردپرس در حوزهی خود محبوبترین است. امیدواریم که شما هم در طراحی سایت خود با جوملا به موفقیت برسید.