اگر احتیاج به سایت کوچکی دارید که دارای صفحات محدودی باشد طراحی سایت استاتیک میتواند نیاز شما را تامین کند. طراحی سایتهای استاتیک را میتوان خیلی راحت و سریع انجام داد. زمانی که در پروسه طراحی سایت تنها HTML و CSS به کار میرود طراحی یک سایت استاتیک انجام میشود. در صورتی که بخواهید یک سایت طراحی کنید میبایست بر اساس نیازهایی که دارید بهترین انتخاب را انجام دهید. طراحی یک سایت استاتیک از جمله گزینههایی است که جهت رفع نیازهای شما پیش رویتان قرار دارد. در این مقاله به بیان مطالبی در رابطه با طراحی سایتهای استاتیک خواهیم پرداخت. به واسطه آگاهی از این مطالب میتوانید با سایتهای استاتیک آشنایی بیشتری پیدا کرده و از مزایا و معایبی که در این نوع از سایتها وجود دارد اطلاع حاصل کنید. بر این اساس پیشنهاد میکنیم با ادامه مطلب ما را همراهی کنید همچنین مقاله طراحی سایت داینامیک را هم مطالعه کنید تا بصورت دقیق از تفاوت این دو وبسایت مطلع شوید.
استاتیک معانی مختلفی دارد، برخی از آنها عبارتاند از: ساکن، ثابت، راکد، بی حرکت، ایستاده، ایستا، وابسته به اجسام ساکن.
· سریع توسعه پیدا می کند.
· توسعه ی آن ارزانتر است به نسب طراحی سایت داینامیک.
· میزبانی راحتتر است.
· برای وب سایتهای کوچک ایده آل است.
· نیاز به منبع کم.
· تحویل سریع و فوری.
· امنیت نسبتاً بالا.
· مناسب برای شرکتهای کوچک و کسب و کار های کوچک.
· طراحی جداگانه صفحات وب
· صفحات وب در سایتهای استاتیک به صورت جداگانه کد نویسی شدند و به صورت جداگانه هم ذخیره میشوند.
شاید اولین ویژگی مثبت یک سایت استاتیک که میتوان عنوان کرد، سرعت آن باشد. همانطور که گفته شد در یک سایت استاتیک نه درخواستی از دیتابیس و نه پردازشی روی درخواستها وجود دارد پس سرعت آن به نسبت طراحی سایت داینامیک بیشتر است و به فضای هاست کمتری نیاز دارد.
در واقع کل سایت استاتیک شامل فایلهای استاتیک HTML است که روی وب سرور قرار دارند و منتظر ارسال شدن هستند. بنابراین درخواست کاربر برای یک صفحه استاتیک به سرعت پاسخ داده میشود.
پلتفرمهایی مثل وردپرس که امروزه توسط میلیونها نفر در سراسر جهان استفاده میشوند، هدفهای خوبی برای هکرها و حملات مخرب هستند و گریزی از آن نیست. هرجایی که کاربر باید چیزی را وارد کند یا کدهای درحال اجرا باید پردازشهای مختلفی را روی هر درخواست انجام دهند، احتمال نمایان شدن یک حفره امنیتی وجود دارد. پس مدیران سایتها باید دائما سیستمهای خود را از لحاظ امنیتی بهروز کنند. در سایتهای استاتیک از آنجایی که فقط یک وب سرور برای ارائه صفحات HTML وجود دارد و نمیتوان تغییری روی این صفحات اعمال کرد، بنابراین دست خرابکاران خیلی باز نیست و از امنیت بالایی برخوردار است البته که در طراحی سایت داینامیک هم اگر نکته ای نا دیده گرفته نشه و تمامی مراحل طراحی سایت به صورت اصولی انجام شود از امنیت بالایی برخورد است.
هزینه ساخت یک سایت استاتیک از سایتهای داینامیک کمتر است، پس گزینه ایدهآلی برای تجارتهایی با بودجه کم است چرا که کار کمتری دارد و نیاز به یک تیم ندارد.
موتورهای جستجو مثل گوگل، بینگ و… میتوانند بهراحتی یک سایت استاتیک را رتبهبندی کنند چرا که آنها فقط مجموعهای از کدهای HTML یا فایلهای CSS هستند.
بزرگترین عیب یک سایت استاتیک این است که نمیتوان محتوای آن را به راحتی تغییر داد، بلکه نیازمند یک توسعه دهنده وب با تجربه است. تمام فایلهای HTML حتی برای تغییرات کوچکی که میخواهید در سایت اعمال کنید، باید جداگانه تغییر داده شوند و دیگر پنل مدیریتی وجود ندارد و برای هر تغییری در سایت باید در فایل های html دست برد و تغییر داد.
کارهایی را که میتوان در یک سایت استاتیک انجام داد نسبت به یک سایت داینامیک محدودتر است. در طراحی سایت استاتیک میتوان به محتوای خود متن، عکس، فیلم و لینک اضافه کرد، اما بهجز این موارد در یک سایت استاتیک کار خاص دیگری را نمیتواند انجام دهد و شما محدودیت های فراوانی دارید و نمیتوانید هر قابلیتی که نیاز دارید به آنها اضافه کنید.
ارسال پست روی سیستمهای مدیریت محتوایی مثل وردپرس بسیار آسان است و شما میتوانید از هرجا و با هر چیزی حتی موبایل این کار را انجام دهید. اما در سایتهای استاتیک اینگونه نیست؛ پستها باید درون ویرایشگرهای متن نوشته شده و با زبانهایی مثل MARKDOWN یا TEXTILE فرمت شوند. برای انتشار پستها باید سایت را دوباره تولید کنید و فایلها را روی سرور قرار دهید. کمی سخت است که همه این کارها را بخواهید با موبایل انجام دهید که این مسئله یکی از معایب سایت استاتیک است و تمام اینکار ها را باید متخصص طراحی وب سایت انجام دهد و شما نمیتوانید خودتان اینکار ها را انجام دهید.
تذکر: طراحی این نوع سایت ها تخصص خاصی لازم نداشته و تقریبا راحت است. آموزش طراحی سایت و ساختن وب سایت استاتیک که از سوی شرکت به کلیه کاربران ارائه می شود می تواند راهنمای کاملی برای ساختن سایت و طراحی وب سایت به روش استاتیک برای شما باشد. به همین دلیل تعرفه و قیمت طراحی سایت استاتیک از سایت داینامیک کمتر می باشد و همچنین مدت زمان تحویل طراحی سایت استاتیک از طراحی سایت داینامیک کمتر است.
طراحی سایت و ساختن وب سایت به روش استاتیک دارای ۵ مرحله کلی است و ما در اینجا به شما این پنج مرحله را معرفی میکنید و اگر هر یک از آنها نا مفهموم بود میتوانید از طریق صفحه تماس با ما با تیم ما در ارتباط باشید:
· مرحله اول: ثبت دامنه سایت یا نام سایت
· مرحله دوم: ثبت فضای میزبانی برای سایت
· مرحله سوم: طراحی و ساختن صفحات سایت با نرم افزار MicroSoft FrontPage
· مرحله چهارم: مدیریت و بخش بندی صفحات وب سایت
مرحله پنجم: ارسال صفحات طراحی شده به فضای میزبانی
سایتهای استاتیک، مزایا و معایبی دارند؛ ولی مزایای آن ها بیشتر از معایب شان است. سایتهای استاتیک ممکن است نیازهای بزرگترین وب سایتها را برطرف نکنند، اما برای بسیاری از پروژهها مناسب هستند. کدی که برای یک سایت استاتیک می نویسید بدون نیاز به ایجاد تغییراتی در هر مکان اجرا خواهد شد. با بررسی مزایا می توانید تصمیم بگیرید که این نوع وبسایت را ایجاد کنید یا نه.
همچنین باید به این نکته توجه کنید که در آینده قصد گسترش کار خود را دارید یا خیر و یا حجم مشتریان خود را در نظر بگیرید برای مشاوره رایگان میتوانید از طریق صفحه تماس با ما با تیم دات وب در ارتباط باشید تا راحت تر بتوانید در رابطه با طراحی سایت خود تصمیم گیری کنید.