سرور اختصاصی چیست ؟
- DOTWEB
سرور اختصاصی چیست ؟
سرور اختصاصی یک سرویس بسیار کاربردی برای وب سایت های بزرگ و توسعه دهندگان میباشد؛ در این مطلب با زبان بسیار ساده، درباره سرور اختصاصی صحبت می کنیم و به تمام پرسش های شما پاسخ خواهیم داد. ابتدا با یک مثال ساده و ملموس سعی می کنیم یک شبیه سازی را برای درک ساده در ذهن شما ایجاد کنیم، سپس به تعریف و توضیح کامل سرور اختصاصی که شامل: بررسی موقعیت جغرافیایی سرورهای ایران و خارج از ایران، موارد استفاده، مزایا و معایب، توان سخت افزاری و شبکه ای سرور های اختصاصی، امکانات استفاد از آنها، مانیتورینگ و امنیت، سیستم عامل های قابل نصب و موارد دیگر می پردازیم و تمام نکته ها و مواردی که باید برای تهیه یک سرور اختصاصی لازم است را توضیح می دهیم پس با این مقاله از دات وب همراه باشید.
منظور از کاملا در اختیار بودن منابع در سرور اختصاصی چیست؟
در یک سرور اختصاصی منابع به صورت کاملا اختصاصی در اختیار وب سایت یا نرمافزار شما قرار میگیرد تا هر آنچه دوست دارید بر روی آن قرار دهید و هیچکدام از امکانات سرور بهصورت مشترک با کاربر یا سرور دیگری نخواهد بود مانند داشتن یک ساختمان کامل میباشد که تمامی مشاعات و واحد های آن برای یکنفر است و همسایه ای وجود ندارد تا از مشاعات استفاده کند.
نحوه مدیریت سرویس قرار داده شده در اختیار کاربران در سرورهای اختصاصی دقیقا مانند سرورهای مجازی است. یعنی کاربر با استفاده از ابزار مدیریت از راه دور میتواند به سیستم عامل سرور مورد نظر متصل شده و آن را مدیریت نماید. اما در خصوص منابع سختافزاری یک تفاوت عمده بین سرورهای مجازی و اختصاصی وجود دارد. در سرورهای اختصاصی بر خلاف سرورهای مجازی محدودیتی در منابع سختافزاری در نظر گرفته نمیشود. بدینترتیب یک سرور به صورت فیزیکی و کامل در اختیار کاربر قرار داده میشود و میتواند مطابق میل خود آن را مدیریت کند. در سرورهای اختصاصی هیچگونه محدودیتی در استفاده از منابع برای کاربر وجود ندارد و کاربر تا جاییکه سختافزار سرور توان و قدرت پردازش داشته باشد، از آن استفاده خواهد کرد و هیچگونه محدودیتی در استفاده از آن ندارد.
سرورهای اختصاصی چیست و چه کاربردی دارد؟
سرور یا همان، server کامپیوتر های بزرگ و قدرتمندی هستند که به اینترنت های جهانی و پرسرعت به صورت 24 ساعته و دائم متصل شده اند و کاربران می توانند از طریق آن به صورت همزمان درخواست های خود را ارسال کنند و آن را دریافت کنند.
زمانی که شما می خواهید یک سایت راه اندازی کنید، به هاست نیاز دارید که روی صفحه قرار گرفته است. هاست همان فضایی است که در اختیار شما قرار داده می شود برای اینکه شما بتوانید اطلاعات و فایل های مربوط به سایت خود را روی آن نگه داری و ذخیره سازی کنید.
Server ها بسیار بزرگ هستند به همین دلیل به قسمت های کوچک تری تقسیم بندی می شوند که به هر یک از این قسمت ها host می گویند. توجه داشته باشید که هم سرور ها و هم هاست ها به در انواع مختلفی وجود دارند که شما باید با در نظر گرفتن میزان اطلاعات سایت خودتان و نوع سایتی که دارید، این host و server را تهیه کنید. که برای خرید سرور اختصاصی فیزیکی می توانید به شرکت خدمات هاستینگ مراجعه کنید و هاست خود را به صورت ماهانه و یا سالانه خریداری نمایید.
با توجه به اینکه سایت ها به صورت مختلف ایجاد و راه اندازی می شوند، شما باید برای ذخیره و نگه داری، آپلود و دانلود منابع به سرور و هاست مخصوصی دسترسی داشته باشید. خرید سرور رایگان، ارزان برای یک سایتی که به صورت حرفه ای مشغول به کار است کار چندان درستی نمی باشد. شما می توانید با توجه به حجم بیزنستان و میزان کاربری که دارید هاست خود را انتخاب کنید و در صورت بالا بودن ترافیک سایت میتوانید از سرور اختصاصی استفاده کنید.
پهنای باند چیست؟
حال فرض کنید که شما یک سرور اختصاصی تهیه کرده اید، شما یک ساختمان بزرگ را در اختیار دارید. این ساختمان دارای آدرس و کد پستی است، همچنین برای رسیدن به ساختمان باید از خیابان ها و اتوبان ها عبور کنید.
در دنیای مجازی نیز همینطور است، سرور اختصاصی شما دارای یک آدرس مشخص، معتبر و شناخته شده است و باید برای دسترسی به آن از مسیر های خاصی در شبکه عبور کنید. این مسیر ها مانند خیابان ها در دنیای واقعی هستند و هر خیابان ظرفیت و تردد مشخصی دارد. مثلا می گوییم که این خیابان 2 بانده یا 3 بانده است. به این ظرفیت با عرض خیابان ها و دسترسی ها در دنیای مجازی “پهنای باند – Bandwidth” می گوییم که در هر سرور متفاوت است.
با این تفاوت که واحد شمارش آن باند یا لاین خیابان نیست، بلکه مقدار حجم داده ها و اطلاعات در ثانیه است، مثلا مگابایت برثانیه MB/S یا گیگا بایت بر ثانیه BG/S .
سرور اختصاصی یا سرور مجازی ابری؟
سرور مجازی و اختصاصی معایب و مزایای خودشان را دارند. اینکه کدامیک مناسب شماست کاملا بستگی به شرایط شما دارد و حجم هر پروژه متفاوت است.
شرکتهای کوچک و متوسط، معمولا به تمامیمنابعی که در سرورهای اختصاصی فیزیکی وجود دارد نیاز ندارند. اگر کسب و کار شما به تمامیاین منابع نیاز ندارد نیازی نیست به سراغ خرید سرور اختصاصی بروید. سرور مجازی معمولا میتواند نیاز شرکتهایی که با یک شیب ثابت در حال رشد هستند را برآورده کند. سازمانهای بزرگ نیز، بیشتر به سرورهای اختصاصی نیاز دارند. با توضیحات داده شده، بطور خلاصه میتوان گفت در صورتی به سرور مجازی اقدام کنید که :
سایت شما هنوز درحال رشد است، و هزینه سرور نیز برای شما خیلی مهم است و شما نمیتوانید از پس هزینه های سرور های اختصاصی بربیایید.
سایت شما نیاز به منابع بیشتری دارد، اما نه در این حد که یک سرور اختصاصی قدرتمند خریداری کنید و با افزایش هاست خود مشکلتان حل میشود.
تنظیمات پیچیدهای بر روی سرور انجام دادهاید و قصد دارید از کل سیستمعامل، مرتبا بک آپ تهیه شود.
تمایل دارید این امکان را داشته باشید که بتوانید، سریعا سیتمعامل سرور را تغییر دهید و سرور را با نرمافزارهایی که از قبل بر روی آن نصب شدهاند، راهاندازی کنید.
دیتا سنتر Data Center چیست؟ و شرایط نگهداری سرور چگونه است؟
چه زمانی باید به فکر ارتقای میزبانی باشید؟
ابتدا باید مشخص شود که چه میزان پردازنده، RAM و فضای ذخیرهسازی مورد نیاز است و میزان ترافیکی که ماهانه وب سایت شما دریافت میکند چقدر است؟ اگر کسب و کار بزرگی دارید که نیاز به منابع سختافزاری بالا بر روی آن مشاهده میشود و مدیر سایت شما نیز این مورد را تایید میکند، از سرور اختصاصی استفاده کنید. اما اگر کسب و کارتان بزرگ نیست و سایت کوچکی را مدیریت میکنید که منابع یک سرور اختصاصی مجازی برای آن کفایت میکند، بهترین گزینه خرید سرور مجازی است. سرور اختصاصی مجازی همهی قابلیتهای سرور اختصاصی را به طور محدود و با قیمت پایینتر در اختیار شما قرار میدهد. در این مسیر میتوانید از مشاوره کارشناسان خبره شرکت ارائه دهنده هاست خود نیز بهرهمند شوید و مناسبترین سرور را انتخاب نمایید.
برای دریافت اطلاعات بیشتر و مشاوره میتوانید از طریق صفحه تماس با ما و یا صفحه اینستاگرام باتیم ما در ارتباط باشید