ساب دامین چیست ؟!
- DOTWEB
ساب دامنه چیست؟
زیر دامنهها یا subdomain به عنوان پسوند نام دامنه شما و برای کمک به سازماندهی و پیمایش بخشهای مختلف وبسایت شما عمل میکنند. شما همچنین میتوانید از یک زیر دامنه برای ارسال بازدیدکنندگان به یک آدرس وب کاملاً متفاوت مانند صفحه شبکههای اجتماعی خود استفاده کنید و یا به آدرس IP یا دایرکتوری خاصی در سرور خود اشاره کنید البته ساب دامین با پارک دامنه کاملا متفاوت است که در ادامه به آن اشاره کرده ایم .
برخلاف پارک دامنه یا Aliases Domain و نیز Addon Domain ، زیر دامنه به یک دامنه تعلق دارد ولی دارای محتوای جداگانه است. به عنوان مثال برای وبسایت https://example.com ، میتوانید از http://blog.example.com به عنوان زیر دامنه استفاده کنید. اینکار میتوان گفت موجب دسته بندی شدن لینک های سایت شما میشود.
اما در پارک دامنه یا اددان دامنه شما دامنهای با نام یا پسوند کامل مجزا ثبت میکنید. بعنوان مثال دامنه example.ir و یا mydomain.com
پس از خرید دامنه، نوبت به محتوای سایت میرسد که معمولاً یک وبسایت از بخشها و صفحات وب متنوع و نیز دستهبندیهای مختلف تشکیل میشود. در دوران قدیمیتر کدگذاری HTML، یک طراح وب پوشههایی ایجاد میکرد و صفحات وب را در آن پوشهها قرار میداد. به همین دلیل به آنها “زیر پوشه ” یا “زیرشاخهها” (subdirectories) گفته میشد.
این مفهوم در خرید هاست و دامنه ، بسیار مشابه نحوه ذخیرهسازی فایلها در رایانههای رومیزی است.
به این پوشهها، یعنی widget و green-widget، زیر شاخه یا زیر پوشه گفته میشود. در هاست وردپرس و سایر وبسایتهای مبتنی بر PHP روی هاست لینوکس یا سرورهای لینوکسی، این زیر شاخهها معمولا مجازی هستند. یعنی آنها واقعا در سرور وجود ندارند که بتوانید با یک برنامه FTP به آنها بروید و پوشههای واقعی را ببینید. اما گرچه این زیر شاخهها مجازی هستند، اما هنوز بخشی از ساختار پروندههای وبسایت هستند.
از طرفی زیر دامنه با زیرشاخه بسیار متفاوت است. بدین معنا که یک زیر دامنه به طور کلی به عنوان یک سایت مستقل در نظر گرفته میشود که از دامنه اصلی منشعب شده است. زیر دامنه همان چیزی است که قبل از SLD قرار دارد. رایجترین زیر دامنه www است که مخفف World Wide Web است. این زیر دامنه شامل صفحه اصلی یک وبسایت و در بردارنده مهمترین صفحات سایت است. زیر دامنه www به قدری گسترده مورد استفاده قرار میگیرد که بیشتر ثبت کنندگان دامنه آن را با خرید دامنه و یا ثبت دامنه ir درج میکنند.
از زیر دامنه معمولاً برای تفکیک وبسایت به بخشهایی مجزا استفاده میشود. به عنوان مثال برای راهاندازی یک بخش به عنوان سایت شغلی (careers.yoursite.com)، یک انجمن (forum.yoursite.com) یا بخشی برای پشتیبانی مشتری (support.yoursite.com) میتوانید از زیر دامنههای مرتبط استفاده کنید چرا که شما با اینکار هم به خود و هم به کاربر دسترسی آسان تری داده اید و در اصل آن را پوشه بندی کرده اید. همچنین میتوانید از زیر دامنهها برای ایجاد وبلاگ با موضوعات مختلف استفاده کنید. به عنوان مثال، sbnation.com یک وبلاگ اخبار ورزشی است. با این حال، از وبلاگهایی مانند weaintgotnohistory.sbnation.com و theshortfuse.sbnation.com برای تیمهای خاص در زیر دامنههای مختلف استفاده میکند و آنها را دسته بندی کرده است.
با استفاده از ساب دامنهها نیاز به خرید دامنههای مختلف نمیباشد درنتیجه هنگام تمدید دامنه و یا انتقال دامنه نیاز به پرداخت هزینههای اضافی نخواهد بود و با پرداخت تنها قیمت دامنه اصلی میتوانید از داشتن چندین سایت مختلف بهرهمند شوید البته که در اصل شما تنها یک دامنه دارید با چندین تا زیر شاخه یا همان ساب دامین.
همچنین با تنظیمات dns (domain name sysetem ) سایت خود میتوانید ساب دامنه را برای سایت با IP جداگانهای روی سرور دیگری تعریف نمایید.
برخی دیگر از کاربردهای زیر دامنهها عبارتند از:
- میتوانید نسخههای مختلف وبسایت (en.yoursite.com) ایجاد کنید.
- میتوانید نسخه موبایل یک وبسایت (m.yoursite.com) ایجاد کنید که در اصل موجب تمیز تر شدن لینک های سایت شما میشود.
- میتوانید شبکه ای از سایتهای غیر مرتبط را راهاندازی کنید. به عنوان مثال، میتوانید در WordPress.com ثبت نام کنید و وبلاگ خود را در یک زیر دامنه (yourblog.wordpress.com) ایجاد کنید که با اینکار باعث میشوید کاربران با دیدن url سایت شما متوجه شوند در کدام قسمت سایت هستند .
- با زیر دامنهها میتوانید خلاقیت ایجاد کنید. ممکن است یک زیر دامنه را به یک بخش یا یک صفحه در وبسایت خود نیز اختصاص دهید. به عنوان مثال، اگر شما یک سایت نمونه کارهای شخصی دارید، میتوانید فرم تماس خود را در hireme.yourname.com میزبانی کنید و با همین خلاقیت هاست که میتوانید از سایرین متمایز باشید.
دلیل استفاده از ساب دامین چیست؟
ساب دامین قسمتی از سایت اصلی است اما توسط موتورهای جستجو به عنوان یک جزء جداگانه شناخته می شود. عمومأ از ساب دامین ها برای اهداف سازمانی و یا حتی برای بهبود سئوی سایت استفاده می شود.
گاهی اوقات کاربران تمایلی به ایجاد کردن و ایندکس شدن صفحات خاص و یا صفحات جدید در سایت اصلی خود ندارند که با توجه به شرایط منحصفر بفرد هر سایت ، این کار می تواند دلیل خاصی و متنوعی داشته باشد و بهترین راه حل برای این کار ، ایجاد یک ساب دامنه مجزا می باشد.
تفاوت ساب دامین با ساب فولدر چیست؟
ساب دامین قسمتی از سایت اصلی است اما توسط موتورهای جستجو به عنوان یک جزء جداگانه شناخته می شود. عمومأ از ساب دامین ها برای اهداف سازمانی و یا حتی برای بهبود سئوی سایت استفاده می شود.
گاهی اوقات کاربران تمایلی به ایجاد کردن و ایندکس شدن صفحات خاص و یا صفحات جدید در سایت اصلی خود ندارند که با توجه به شرایط منحصفر بفرد هر سایت ، این کار می تواند دلیل خاصی و متنوعی داشته باشد و بهترین راه حل برای این کار ، ایجاد یک ساب دامنه مجزا می باشد.
توجه کنید که شما میتوانید ساب دامین را روی یک سرور یا هاست جدا ایجاد کنید، اما ساب فولدر فقط روی همان هاستی که دامنه اصلی قرار دارد اجرا میشود و در سایر سرورها یا هاست ها قابل ایجاد کردن نیست.
ساب دامین یا ساب فولدر؟ کدام یک تاثیر مثبتی روی سئو دارد؟
سابدامینها شسته رفتهاند. اگر از من بپرسید blog.dotweb.ir جذابتر است از dotwen.ir/blog، من ساب دامین را بیشتر میپسندم. اما اگر صحبت از بهترین استراتژی تصمیمگیری است، باید از منظر سئو این موضوع را بررسی کنیم و ببینیم الگوریتمهای سئو در این مورد چه میگویند؟
به گفته خود گوگل، ساب دامینها و ساب فولدرها از نظر Google Bot برابر هستند. دامنه dotweb.ir را در نظر بگیرید. ساب فولدر dotweb.ir/blog و ساب دامین blog.dotweb.ir را به خاطر داشته باشید. هردو شانس برابری در رتبهبندی نتایج جستجوی گوگل دارند. فکر میکنید چرا؟
دامنه اصلی dotweb.ir/blog و ساب دامین blog.dotweb.irمجموعه کلمات کلیدی خاص خود را ایجاد میکنند پس در رتبه گوگل تفاوتی نمیکنند و میتوان گفت یه امر سلیقه ای میباشد.
ساب دامین در اصل قسمتی از دامنه اصلی شما می باشد، و به همین علت به آن زیر دامنه و یا دامنه ی فرعی گفته میشود که توسط موتور های جست و جو به صورت یک بخش مجزا به حساب می آید.
اصلی ترین علت برای استفاده از زیر دامنه ها کسب هویت جداگانه برای هر صفحه و افزایش رتبه گوگل است.
ساب دامین در گوگل به عنوان یک وبسایت جداگانه فرض میشود و به همین علت باید به صورت مجزا میزبانی آن صورت بگیرد.به این معنا که برای هر ساب دامین باید هزینه جداگانه محاسبه شود.