سئو تکنیکال (Technical SEO) به مراحل بهینه سازی سایت برای ایندکس و خزش راحتتر موتورهای جستجو گفته میشود. مثل بهینهسازی کدها، ساخت نقشهی سایت و…
این بخش از سئو به محتوا ارتباطی ندارد و به زیر ساخت وبسایت اهمیت میدهد. به همین دلیل است که نام تکنیکال یا فنی را برای آن انتخاب کردهاند چرا که در سئو تکنیکال هیچ توجهی به محتوا و … شما نمیشود و فقط زیرساخت های سایت مورد بررسی قرار میگیرد.
سایت شما باید از نظر فنی سئو بهینه شود، به این دلایل که سئو تکنیکال:
روی رنکینگ رتبه سایت شما در گوگل تأثیرگذار خواهد بود؛
روی اقدامات و تصمیمهای بازدیدکنندگان سایت تأثیر خواهد گذاشت؛
روی نرخ تبدیل، لید و فروش تأثیرگذار خواهد گذاشت؛
باعث میشود تا گوی رقابت را بهتر از بقیه سایتهای رقیب خود بربایید؛
به روند اجرای استراتژی بازاریابی دیجیتال شما سرعت خواهد بخشید.
باید گفت هرچه شما از نظر زمانی، انرژی و پولی روی سئو سایت خود سرمایهگذاری کنید، نه تنها ضرر نکرده، بلکه سود بیشتری خیلی خواهد برد. فقط باید کمی در این حوزه صبور باشید چرا که بالا آمدن زود هنگام در نتایج گوگل تنها با روش های غیر قانونی امکان پذیر است و شما با استفاده از روش های غیر قانونی هر لحظه امکان سقوط را دارید.
در واقعیت باید گفت که هدف هر سه یکسان است: افزایش رتبه سایت در گوگل و در نتیجه بازدید و فروش؛ اما در جزئیات با هم تفاوتهایی دارند. به ویژه بین نوع تکنیکال و درون صفحه که هر دو از لحاظ فنی و داخلی بیشتر سایت را مورد بررسی قرار میدهند.
اگر بخواهیم که هر کدام را تعریف کنیم، میتوان به صورت زیر یک جمله کوتاه نوشت:
تکنیکال روی بهینه سازی وبسایت و سرور مانند سرعت بارگذاری صفحه، لینک داخلی و نقشه سایت تمرکز میکند.
سئو داخلی تکنیکهای قابل نمایش صفحه مانند محتوا و متاتگ ها تمرکز میکند که میتوانید برای اطلاعات بیشتر مقاله سئو داخلی را مطالعه کنید.
سئو خارجی روی فعالیتهای خارج از سایت مانند شبکههای اجتماعی، لینک بیلدینگ و پست مهمان و رپرتاژ تمرکز میکند که میتوانید برای اطلاعات بیشتر مقاله سئو خارجی را مطالعه نمایید.
به عنوان اولین قدم در سئو تکنیکال، دامنه اصلی سایت را انتخاب کنید. البته میدانم که قبلا اسم آن را انتخاب کرده اید اما منظورم انتخاب دامنه به همراه پیشوند اصلی و پروتکل امنیتی مورد نظر است. شاید ندانید که وب سایت شما میتواند به شکل های مختلفی در سطح وب نمایش داده شود. مثلا با www یا بدون آن، همراه با http یا بدون آن و…
با توجه به اینکه گوگل وب سایت ها را از طریق url شناسایی میکند و نه شکل و محتوای آنها، در صورتی که دامنه اصلی را انتخاب نکنید ممکن است این موتور جستجو آدرس های مختلف وب سایتتان را به عنوان سایت های دارای محتوای تکراری شناسایی کند! بنابراین به شدت به این نکته دقت کنید. اگر نمیدانید که چطور باید همه آدرس های سایت را روی یک آدرس ریدایرکت کنید، با طراح سایت یا پشتیبانی شرکت هاستینگ خودتان این موضوع را مطرح کنید چرا که درست انجام ندادن اینکار موجب افت شدید شما در نتایج جستجو شده.
شاید برای شما هم جالب باشد بدانید که گوگل وقتی قرار است یک صفحه از وب سایتتان را به نتایج اول بیاورد، به عنوان یک فاکتور مهم سرعت آن را نسبت به سرعت صفحات رقبا بررسی میکند. این یعنی ممکن است سرعت لود پایین وب سایت شما؛ باعث شود محتوای جذاب و مفیدتان در مقابل دید کاربران قرار نگرفته و به قول خودمان به پول تبدیل نشود! شما میتونید برای مطلع شدن از سرعت سایتتان سرعت سایت را از سایت gtmetrix تست و آزمایش کنید.
اما چرا سرعت؟ خب راستش گوگل به کاربران اهمیت زیادی میدهد و در ادامه هم کاربران از منتظر ماندن پای صفحات موبایل یا رایانه برای باز شدن صفحه سایت شما خوششان نمیآید. یادم هست در گذشته ما ایرانیها حتی حاضر بودیم برای خواندن یک مقاله 300 کلمهای در سایتی مثل ترفندستان، چند دقیقه به صفحه سفید رایانه در کافی نت نگاه کنیم و منتظر بمانیم؛ اما امروز حتی 10 ثانیه منتظر ماندن آزارمان میدهد و درصورت سرعت لود پایین به سرعت از سایت خارج شده و به سایت دیگری وارد میشویم و این دلیلش تنها وجود رقبای زیاد در هر نوع کسب و کاری است.
اگر بخواهم کمی با آمار و اعداد صحبت کنم؛ باید زمان باز شدن هر صفحه از وب سایت شما چیزی بین 2 تا 7 ثانیه باشد. بنابراین به عنوان قدم اول از سئو تکنیکال باید شروع کنید به بهینه کردن سرعت وب سایتتان.
سرعت وبسایتتان را از طریق های مختلف مانند کاهش حجم عکس ها و …. افزایش دهید سپس وارد فازهای بعدی شوید.
زمانی که کاربران به صفحاتی مراجعه میکنند که دیگر آن صفحه در سایت موجود نیست با خطای ۴۰۴ مواجه میشوند. این صفحات ممکن است قبلاً حذف شده باشند یا آدرس آنها تغییر کرده باشد.
بهتر است قالب سایت شما دارای صفحهای برای این خطا باشد تا به جای دیدن خطای ۴۰۴ یک صفحهی از قبل طراحی شده مشاهده شود و کاربر را به بخشهای مختلف سایت هدایت کند. مثلاً شامل یک دکمه برای برگشت به صفحهی اصلی سایت باشد یا یک فرم برای جستجوی صفحهی مورد نظر کاربر چرا که اگر این صفحه طراحی نشود بیشتر کاربران سایت خود را از دست خواهید داد و دیگر نمیتوانید آنها را به سایت بازگردانید.
این صفحه میتواند از نرخ خروج کاربران بکاهد و در سئو سایت موثر باشد.
AMP یک پروژه پشتیبانی شده گوگل است که با هدف نمایش محتوا در سریعترین زمان ممکن در موبایل و از طریق کدهای مخصوص با نام AMP XML است. نسخه AMP صفحات وبسایت به سرعت در دستگاههای تلفن بارگذاری میشوند. استفاده از این کدها باعث میشود تا مطالب به صورت خالصتر بدون هیچ المان اضافهای نمایش داده شوند. البته اسکریپتها، نظرات و فرمها از کار خواهند افتاد. از آنجا که سرعت خواندن این صفحات بالا است، از این رو باعث افزایش سرعت سایت شده که بهینه سازی سئو را خواهد داشت.
شما میتوانید جهت دریافت مشاوره در رابطه با سئو سایت از طریق صفحه تماس با ما و یا صفحه اینستاگرام با تیم ما در ارتباط باشید.