سئو تصاویر چیست ؟
انتخاب نام مناسب و توصیفی تصاویر برای سئو تصاویر
یکی از اولین و مهمترین فرصت های سئو تصاویر نام اصلی فایل تصاویر است. نام فایل ها باید با دقت انتخاب شود و بهتر است که از کلمات کلیدی برای نام آن ها استفاده کنید. همچنین بهتر است که از کلمات ربط در نام فایل ها کمتر استفاده کنید و خط ربط (-) بجای آن ها استفاده کنید(برای مثال milad-towr-night.jpg) در ادامه این مقاله شما را با شیوه های بسیار ساده و بیشتر آشنا میکنیم پس در این مقاله باما همراه باشید.
متن جایگزین و ویژگی عنوان تصاویر(تگ در HTML) یکی دیگر از تنظیمات بسیار ساده می باشند که نه تنها به تصاویر کمک می کند که رنک بالاتری در تصاویر داشته باشند بلکه ارتباط بین صفحه و تصویر را به وجود می آورند و تجربه ی کاربری را بهبود می بخشند، و در نهایت یکی از فاکتور های رنک گیری در گوگل نیز می باشد. همچنین در صورتی که از لینک های تصویری استفاده کنید این ویژگی ها چهارچوبی را برای موتور های جستجو ایجاد می کنند که به صفحه ی مقصد رنک بدهد. بر خلاف نام تصاویر باید این متن ها را بصورت کامل و قواعد دستوری کامل بنویسید.
برای سایت های فروشگاهی و تصاویر محصولات، بنظر ایده ی خوبی می رسد که از بارکد، شابک یا شماره مدل در متن جایگزین استفاده کنید چون ما گاهی اوقات امده که به دنبال محصول خاص و دقیقی می گردیم. توجه داشته باشید که توضیح های مربوط به تصاویر و کلمات کلیدی که برای تصاویر وجود دارد یک چهارچوب برای موتور های جستجو ایجاد می کند که تصاویر توانایی بیشتری برای دریافت رنک داشته باشند.
توجه داشته باشید که برچسب های عنوان HTML صفحه میزبان نیز در نتایج جستجوی تصویر نمایش داده می شود پس باید توجه داشته باشید که آن ها را مرتبط با تصویر در نظر بگیرید و بی ربط نباشند.
فرمت مناسب تصاویر برای سئوی سایت چیست؟
انواع فرمتهای موجود برای تصاویر دیجیتالی، از لحاظ ساختار و شیوهی شکلگیری در دو دسته کلی قرار میگیرند. تصاویر با ساختار شطرنجی (Raster)، که ما آنها را با پیکسلها میشناسیم و تصاویر بُرداری (Vector)، که طراحان گرافیک احتمالا آشنایی و سر و کار بیشتری با آنها دارند.
انواع فرمتهای موجود تصویر مثل jpg ، png ، svg ، eps و غیره همگی در این دو دسته کلی قرار میگیرند.
تصاویر raster از مجموعهی متراکمی از پیکسلها در کنار هم تشکیل شدهاند و با مقادیری مثل dpi یا ppi کیفیت آنها سنجیده میشود. هرچقدر میزان تراکم یا dpi پیکسلهای تصویر در این ساختار بیشتر باشد، کیفیت و البته حجم تصویر نیز افزایش پیدا میکند. به همین خاطر با بالا بردن ابعاد این نوع از تصاویر نسبت به اندازه اصلی، با کاهش کیفیت تصویر مواجه خواهیم شد.
نکته مهم درمورد استفاده از تصاویر Raster:
وبسایتها تصاویر را نهایتا با 72dpi نمایش میدهند که با وجود پایین بودن این مقدار، همچنان کیفیت نمایش در مرورگرها کاملا قابل قبول است. در نتیجه با افزایش dpi تصاویر برای نمایش در وب، تنها نتیجهای که خواهید گرفت، افزایش حجم تصویر و کاهش سرعت بارگذاری آنها خواهد بود که مغایر با خواست ما برای بهبود سئوی سایت است و قطعا روی سئو سایت و همچنین جذب مشتری شما تأثیر منفی خواهد گذاشت.
در طرف مقابل تصاویر وکتور با استفاده از فرمولهای بُرداری انعطافپذیری بالایی دارند و برای طراحیهای با ابعاد بسیار بزرگ و پروژههای چاپی مناسبتر هستند.
با این وجود، این نوع از فرمتهای تصاویر نیز در فضای وب کاربردهایی دارند. یکی از مهمترین کاربردهای تصاویر وکتور در فضای وب، استفاده برای طراحیهای برندینگ مثل لوگوهاست؛ یا برای مثال تصاویر با پسوند SVG کاربردهای متعددی در طراحی UI صفحات وب دارند.
برای سئوی محتوا با کدام یک از این دو ساختار تصاویر و فرمتها سر و کار داریم؟
غالبا تصاویری که ما از آنها برای محتوای سایتهای اینترنتی و در فضای وب استفاده میکنیم در دسته تصاویر پیکسلی، شطرنجی یا همان raster قرار میگیرند. پسوندهایی مثل JPG و PNG از جمله این تصاویر هستند.
در ادامه با معرفی پر کاربردترین پسوندهای تصاویر در وب، برای استفاده بهینه از آنها در وبسایت آماده میشویم.
تصاویر JPEG، سازگار با سئو و همهفنحریف
فرمت jpg رایجترین و البته نامآشناترین فرمت تصویر مورد استفاده است. هر دو پسوند jpg و jpeg عینا مشابه هم هستند و از هیچ نظر تفاوتی با هم نداشته و هر دو مخفف عبارت Joint Photographic Experts Group هستند و هیچگونه تفاوتی باهم ندارند(در گذشته بدلیل محدودیت نمایش کارکترها در پسوند، از jpg استفاده میشده است).
تصاویر jpeg یکی از انتخابهای خوب برای استفاده در محتوا و فضای وبسایت هستند. با این وجود، نکته مهم درمورد آنها، lossy بودن این نوع فرمت است.
Lossy بودن تصویر یعنی؛ به واسطهی کاهش حجم آن، کیفیت تصویر نیز کاهش پیدا خواهد کرد.
در نتیجه؛ رسیدن به یک تناسب میان کیفیت و حجم، برای بارگذاری تصاویر jpeg در وبسایتها اهمیت بسیار بالایی دارد.
پیشنهاد ما این است که با نگهداشتن dpi این فرمت بین 72 تا 150، حجم تصویر برای بارگذاری در صفحات وب را کمتر از 100 کیلوبایت حفظ کنید.
فرمت PNG، تنوع رنگ کم و حجم پایین
PNG مخفف عبارت Portable Network Graphics است؛ با نگاه به نام این فرمت تصویر هم میتوان کاربرد آن برای فضای وب را به خوبی درک کرد. از مزایای این نوع فرمت میتوان به lossless بودن، تنوع رنگ مناسب و امکان ذخیره با قابلیت transparency اشاره کرد.
فایلهای PNG با وجود lossless بودن (یعنی امکان ویرایش در عینِ عدم کاهش کیفیت) از جمله تصاویر با کیفیت پایین محسوب میشوند. قابلیت مهم دیگر تصاویر PNG امکان ذخیرهسازی بصورت شیشهای یا با transparency است که ما را برای استفاده از آن در المانهای UI یک وبسایت ترغیب میکند.
تاثیر بهینه سازی عکس های سایت در بهبود و افزایش سرعت
قبلا بیان شد که سرعت لود شدن موضوع مهمی برای موتورهای جست و جو و کاربران و میزان رضایت آنها است. طبیعی است که موتورهای جست و جو سایت هایی که دارای سرعت لود شدن بالایی هستند را زودتر پیدا کرده و به همین سبب آنها را در رتبه های بالاتری نشان می دهد. این مطلب هم برای جست و جو عکس ها صدق می کند و باید به این نکته توجه کنید که تصاویر، زمان بارگذاری و لود شدن تمام صفحه را تحت تاثیر قرار می دهند و معمولا باعث افزایش زمان بارگذاری خواهند شد و با افزایش این زمان هم کاربر و هم گوگل از سایت شما ناراضی میشوند و در نتیجه آن پایین آمدن سئو سایت شما میشود.
اگر که در نوشته شما از چند تصویر استفاده شده باشد، کاربر زمان بیشتری را باید برای لود شدن صفحه و نوشته ها و عکس ها سپری کند. متون نسبت به تصاویر سرعت کمتری برای بارگذاری نیاز دارند.
اطمینان از این مهم که تصاویر در سایت شما به نحو احسن بهینه سازی شده باشند نیز مطرح است. این کار احتمالا برای کاربران تازه وارد کمی سخت و طاقت فرسا باشد. چرا که غالبا افراد با کارهای گرافیکی و ادیت تصاویر آشنایی دارند. پس کم حجم بودن تصاویر تاثیر مطلوبی بر سئوی سایت خواهند داشت.
و میتواند هم کاربر و هم گوگل را از سایت راضی نگه داشت
جهت اطلاعات بیشتر میتوانید از طریق صفحه تماس باما و یا صفحه اینستاگرام با تیم ما در ارتباط باشید.