جولیا قصد دارد یک ترکیب بی سابقه ای از سهولت استفاده، قدرت و کارایی در یک زبان واحد ایجاد کند. علاوه بر موارد فوق، برخی از مزایای جولیا عبارتند از:
ساده در عین قدرتمندی
ارسال چندگانه: ارائه توانایی برای تعریف رفتار تابع در بین بسیاری از ترکیبات با انواع استدلال
سیستم پویا: الگو برای اسناد، بهینه سازی و ارسال
کارایی خوب، نزدیکی به زبان های کامپایل شدنی نظیر C
تماس با توابع C به طور مستقیم (بدون wrappers و یا API های خاص مورد نیاز)
بدون نیاز به کدنویسی اختصاصی برای کارا بودن؛ کد غیر اختصاصی سریع است
مدیریت بسته درون-ساخت، کار را آسانتر می کند
دارای امکانات Meta-Programming به معنای طراحی اپلیکیشن بهتر، سریعتر و با حجم کد کمتر می باشد
فراخوانی توابع C به طور مستقیم
فراخوانی توابع پایتون با استفاده از بسته PyCall
قابلیت قدرتمند خط فرمان مانند برای مدیریت پروسس های دیگر
طراحی شده برای موازی سازی و محاسبات توزیع شده
همانقدر که تعاریف داخلی سریع و جمع و جور هستند، تعاریف کاربر هم همینگونه هستند
تولید خودکار کد کارآمد و ویژه برای انواع استدلال مختلف
زیبا و گسترش پذیر و قابل ترویج برای داده های عددی و انواع دیگر
پشتیبانی بدرد بخور از یونیکد که به UTF-8 محدود نمی شود
سبک وزن “سبز” موضوع (coroutines)
مجوز MIT: منبع آزاد و رایگان
از جملهی دیگر کاربردهای جولیا میتوان به استفاده از آن در خودروهای خودران و پرینترهای سه بعدی در کنار پزشکی و لوازم پزشکی با دقت بالا، واقعیت افزوده، ژنتیک، یادگیری ماشین و مدیریت ریسک اشاره کرد.
از جملهی سیستمهای توسعهیافته با استفاده از جولیا باید به توسعهی نسل بعدی سیستم جلوگیری از برخورد هواپیما، بهبود مسیریابی اتوبوس مدارس بوستون و همچنین سیستم حرکتی و مسیریابی ربات اشاره کرد که میتواند تحول بزرگی در دنیا ایجاد کند.
جولیا توسط آزمایشگاه هوش مصنوعی و علم رایانهی دانشگاه MIT توسعه یافته است. این زبان برنامهنویسی متنباز و رایگان بوده و بیش از ۱.۹۰۰ پکیج ثبت شده دارد. همچنین باید به دو میلیون دانلود در کنار افزایش ۱۰۱ درصدی رشد دانلود سالیانهی این زبان برنامهنویسی اشاره کرد.
هرچند جولیا هنوز جایی بین ۱۰ زبان برنامهنویسی محبوب جهان ندارد، اما دو ردهبندی RedMonk و TIOBE آن را جزو زبانهای برنامهنویسی قرار داده که با سرعت بسیار بالایی توسط توسعهدهندگان مورد استفاده قرار گرفته و استفاده از آن گسترش مییابد و به زودی میتواند جایگاه خوبی در بین توسعه دهندگان پیدا کند.
Julia هم چنان در ابتدای راه قرار دارد و در میان قدرتمندترین و پرنیازترین زبانهای برنامهنویسی به حساب نمیآید، ولی اشاره به این دو نکته درک خوبی از محبوبیت روزافزون این زبان برنامهنویسی فعلاً گمنام به شما میدهد: اول از همه اینکه در همین ابتدای کار کاربران جولیا از مرز 200 هزار عدد گذشتهاند و نکته دوم هم در نرخ رشد این زبان برنامهنویسی نهفته است؛ نرخ رشد این زبان برنامهنویسی در هر 9 ماه، چیزی در حدود ۲ برابر میشود که یک پیشرفت بسیار خوب و زیادی به حساب می آید.
در ادامه بخشی از مصاحبهای که با ویرال شاه (Viral Shah)، یکی از موسسین Julia Computing در مورد تکامل و وضعیت سرعت رشد این زبان برنامهنویسی را با هم مرور میکنیم.
ما این پروژه را در سال 2009 آغاز کردیم که بعداً تبدیل به زبان برنامهنویسی جولیا شد. من در رشته علوم کامپیوتر تحصیل کردم. پایاننامه من در دانشگاه کالیفرنیا بر روی محاسبات موازی متمرکز بود و بعدتر بخشی از محصول Star-P در شرکت Interactive Supercomputing Corp شد. زمانی که مایکروسافت این شرکت را خریداری کرد، من و جف بزانسون (Jeff Bezanson، دیگر موسس شرکت) کار خود را در مورد روشهای جدید محاسبات موازی آغاز کردیم. به طور همزمان هم من و استفان کارپینسکی (Stefan Karpinski، دیگر موسس شرکت) در مورد مشکلات مشابهی که در همکاری تحقیقاتیمان در UCSB داشتیم صحبت میکردیم. پس از آن، جف به آلن ادلمن (Alan Edelman، یکی دیگر از موسسین شرکت)که در پایاننامهام همکاری داشت پیشنهاد پیوستن به ادامه تحصیلات Ph.D در MIT را ارائه کرد و به این صورت ما 4 نفر یکجا جمع شدیم.
ویرال شاه در ادامه داستان شکلگیری زبان برنامهنویسی جولیا اینگونه میگوید که:
ما در سال 2009 موفق شدیم مشکل «دو زبانی» را حل کنیم. مهمترین چیزی که مانع پیشرفت ما در محاسبات موازی میشد این حقیقت بود که کاربرانی که از زبانهای برنامهنویسی سطح بالایی مانند R و Python استفاده میکنند باید بخشهای اجرایی را در C یا ++C بازنویسی کنند. این مشکل به شدت باعث پایین آمدن کارایی میشد چرا که این کار همیشه موجب به وجود آمدن خطاهای انسانی، از بین رفتن وقت و تلاش، کاهش سرعت فروش و در نهایت عقب افتادن از رقبا میشد. این مشکل دو زبانی نه تنها در کار محققین، بلکه در کار دانشمندان، داده پژوهان، مهندسین و تحلیلگران مالی موانع زیادی ایجاد میکرد که هم وقت را از آنها میگرفت و هم آنها را از رقابت دور میکرد.
این بدان معنی است که اکنون جولیا توجه تمام کسانی که در فعالیتهای اقتصادی شرکت دارند را به خود جلب کرده است. همه این افراد، از تجار گرفته تا مدیران اجرایی، مدیران IT، توسعهدهندگان، داده پژوهان و خلاصه هر کسی که قصد دارد مهارتهای خود را در این دنیای مبتنی بر تجارت الکترونیک امروز ارتقاء دهد، توجه ویژهای به زبان برنامهنویسی جولیا دارند.
همچنین شما میتوانید نظرات خود را از طریق کامنت در این مقاله و یا صفحه اینستاگرام و صفحه تماس با ما با تیم ما در میان بگذارید.