React Native ( ریکت نیتیو ) چیست ؟
- DOTWEB
یکی از آرزوهای من و شاید خیلی از برنامه نویس ها این بوده که با یادگیری یک زبان برنامه نویسی برنامه هایی بنویسیم که روی پلتفرم های مختلف اجرا بشه. هر چند که تلاش های زیادی تو این زمینه شد ولی هیچکدوم چنگی به دل نزد تا اینکه فیسبوک در ابتدای سال 2013 اولین نسخه stable از یک کتابخونه جاوا اسکریپت رو بصورت open-source روی GitHub منتشر کرد.اسم این کتابخونه ReactJs بود که برای توسعه وب اپلیکیشن ها مورد استفاده قرار میگرفت.این کتابخونه سرعت بسیار بالاو سادگی خاصی داشت که باعث شد خیلی سریع مورد توجه قرار بگیره. اواخر مارچ 2015 بود که فیسبوک یک فریم ورک جدید به اسم React Native منتشر کرد که بهت اجازه میداد فقط با استفاده از جاوا اسکریپت و کتابخونه React اپلیکیشن موبایل برای ios بسازی که خب این یک خبر بسیار خوب برای توسعه دهندگان بود. فیسبوک شش ماه بعد گام اصلی و محکم رو با انتشار React Native برای Android برداشت . توسعه دهنده ها دیگه مجبور به نوشتن کدهای جداگونه برای سیستم عامل های مختلف نبودن و استارتاپ ها و صاحبان کسب کار به توسعه دهنده هایی دسترسی پیدا کردند که برای هر دو سیستم عامل andriod و ios اپلیکیشن طراحی میکردند.
با React Native یک “mobile web app” ، ” HTML5 app” یا “Hybridapp” نمیسازی.یک اپلیکیشن واقعی موبایل میسازی که از یک برنامه ساخته شده با Objective-c یا Java قابل تشخیص نیست(منظور از برنامه های Native برنامه هایی هست که برای یک سیستم عامل خاص نوشته شده و روی سایر سیستم عامل ها قابل اجرا نیست)
چند تا از ویژگی های React Native رو بصورت موردی بیان میکنیم:
کامپوننتی بودن و امکان استفاده از کامپوننت ها در پروژه های دیگر و همچنین استفاده از کامپوننت های دیگر افراد که هم باعث سادگی میشه و هم سریعتر شدن کار.(هزاران کامپوننت برای هزاران کار)
ساخت بسیار راحتتر رابط کاربری های زیبا برای اپلیکیشن (به دلیل وجود استایل css مانند و jsx) که میبینید که skype هم تجدیدنظر کرد و به ریکت نیتیو پیوست به تازگی و این قدرت ریکت را میرساند.
هیچ محدودیتی برای شما نداره . شما میتونید هرموقع خواستید توی ریکت نیتیو کدهای java , swift بنویسید تا کامپوننت های نیتیو خودتونو به وجود بیارید. پس از این بابت هم نگرانی ای نمیزاره (البته که هر کامپوننتی نیاز داشته باشید ایجاد شده ولی این مورد محض اطمینان هست).
یه فرانت اند کار خوب میتونه با گذاشتن تایم کمی ریکت نیتیو رو به خوبی فرا بگیره و همچنین برنامه نویس های اندروید و Ios هم که تا الان نیتیو کار میکردند با یادگرفتن پایه های وب سمت ریکت نیتیو بیان.
بدون اینکه از زبان های نیتیو هم سردر بیارید میتونید کار بکنید باهاش و فقط باید قواعد اپلیکیشن و تفاوتش با وب رو فرا بگیرید و پس از آن به راحتی میتوانید کار خود را راه بیندازید.
نیازی نیست برای توسعه اپ اندرویدتون از اندروید استودیو و برای ios از xcode استفاده کنید و آزادانه میتونید از هر ادیتوری استفاده بکنید و لذت ببرید و کار خود را انجام دهید.
تفاوت React و React Native چیست؟
در نگاه اول شاید برخی تصور کنند که React Native بسیار شبیه به React یا همان ReactJs است اما تفاوتهای زیادی بین این دو وجود دارد. در حقیقت برای شروع کار با React Native، باید با مفاهیم پایه و اساسی React آشنا باشید تا بتوانید با این فریمورک برنامه نویسی کنید. از طرفی هم اگر به React مسلط باشید و بخواهید که با React Native برنامه بسازید، باید تفاوتهای بین این دو را بدانید وگرنه در ادامهی مسیر به مشکلات جدی برخورد میکنید به طوری که ممکن است نتونید پروژه خود را به سرانجام برسانید. پس در این بخش به برخی از این تفاوتها اشاره میکنیم.
تفاوت در چیستی React Native و React
چرا react native آینده توسعه اپلیکیشن های هیبریدی است؟
1. با توجه به اینکه react native بر پایه جاوا اسکریپت است، اگر شما به جاوا اسکریپت تسلط دارید، فرآیند یادگیری آسانی خواهید داشت و میتوانید به راحتی با ریکت نیتیو کار کنید.
2. نگران زمان نباشید.با ویژگی hot reloading نیازی نیست که شما برای مشاهده تغییرات ایجاد شده،هر دفعه اپلیکیشن را build کنید.
3. اپلیکیشن native.بر خلاف سایر فریمورک ها که به شما خروجی webView می دهد،react native به شما خروجی کاملا native میدهد.
4. یکبار کد بزنید،خروجی android و ios بگیرید.حدود 95 درصد کدهایی که شما می زنید بین دو تا پلتفرم مشترک است و نیازی به دوبار کد زدن ندارید.
5. جامعه(community) بزرگ و پشتیبانی فیسبوک که نشان دهنده میزان محبوبیت و قدرت این فریمورک است.
ری اکت نیتیو یا جاوا؟
همانطور که میدانید اندروید و iOS، سهم بزرگی از بازار موبایل را تصاحب کردهاند. زبان رسمی ساخت اپلیکیشن برای اندروید، جاوا است؛ البته مدتی است که زبان کاتلین هم به آن اضافه شده است که طرفدار چندانی در میان برنامه نویسان ندارد. از طرفی اپلیکیشنهای iOS از زبان سوییفت (Swift) استفاده میکنند. در حالی که React Native میتواند در توسعهی هر دو سیستم عامل مورد استفاده قرار گیرد. حال با وجود ری اکت نیتیو این سوال پیش میآید که برای توسعه اپلیکیشنهای موبایل، آموزش ری اکت را دنبال کنیم یا به سمت یادگیری جاوا یا سوییفت برویم؟
در یک مقایسه کلی میتوان گفت که مسیر یادگیری React میتواند برای شما بسیار سریعتر باشد و راحتتر میتوانید این زبان را یاد بگیرید. کار با React Native سادهتر از جاوا است؛ به خصوص اگر آشنایی چندانی با زبان جاوا نداشته باشید React Native به منابع کمتری نیاز دارد، زیرا با آن برای اندروید و iOs به صورت یک جا کدنویسی میشود. اما برخی از ویژگیهای اندروید و iOS سبب میشوند تا توسعه دهندگان برخی از قسمتهای کد را برای iOS یا اندروید به صورت خاص شخصی سازی کنند که بخش های زیادی هم نیستند و بیشتر این کد ها یکی میباشد. در هر حال اندروید و iOS هر کدام از لحاظ ظاهری طراحی متفاوتی دارند و کمپانی اپل به طور پیوسته تکنولوژیهای خود را به روزرسانی میکند.
یکی دیگر از تفاوتهایی که حتما باید به آن توجه کنید این است که جاوا و سوییفت زبانهای کامپایلری (Compiled Languages) هستند، در حالیکه جاوا اسکریپت یک زبان تفسیری (Interpreted) است. به عنوان مثال اگر اشتباهی در نوع تعریف و یا مقدار متغیرها در کدهای جاوا اسکریپت شما ایجاد شود و متوجه آن نشوید، کامپایلری وجود ندارد که که جلوی این کار را بگیرد و در زمان اجرا به آن پی خواهید برد.
ری اکت نیتیو یا فلاتر؟
برای اولین بار گوگل در ماه مه سال 2017 فلاتر را معرفی کرد، اما نسخهی پایدار آن در دسامبر 2018 منتشر شد که میتوانید جهت اطلاعات بیشتر مقاله فلاتر را مطالعه کنید. فلاتر یک کیت توسعهی نرم افزار متن باز مخصوص رابط کاربری است که از آن برای توسعهی اپلیکیشنهای اندروید، iOS، لینوکس، مک، ویندوز و وب استفاده میشود.
از زمان انتشار فلاتر، بحثهای داغ و گفتگوهای جنجالی درمورد استفاده از React Native و فلاتر به وجود آمده است. این بحث باعث شده تا توسعه دهندگان تازه وارد دچار شک و دودلی شوند و نتوانند به درستی تصمیم بگیرند که کدام را انتخاب کنند. به خصوص که در طی سالهای اخیر، فلاتر توانسته است از حیث محبوبیت به React Native برسد.
به صورت کلی انتخاب هر یک از این زبان ها و یافریمورک ها و کتابخانه ها بستگی به شرایط پروژه دارد که استفاده از کدام اینها برای پروژه بهتر است همچنین شما میتوانید جهت اطلاعات بیشتر از طریق صفحه تماس با ما و یا صفحه اینستاگرام با تیم ما در ارتباط باشید.