روبات گوگل یا گوگل بات (Googlebot) چیست؟

روبات گوگل یا گوگل بات (Googlebot) چیست؟
گوگل یک دنیای بزرگ دارد که رباتها در آن می خزند تعداد این رباتها بسیار زیاد میباشد که عبارتند از: ربات گوگل Googlebot، ربات بینگ Bingbot، ربات داک داک گو Duck Duck Bot، ربات آمازون الکسا Alexa Crawler و…اگر با جزئیات بخواهیم برای شما بیان کنیم به این صورت است که در کل 2 ربات در گوگل وجود دارد. ربات Googlebot که در این بخش به معرفی این ربات میپردازیم و ربات دیگر که به آن الگوریتمهای گوگل گفته میشود و نوعی هوش مصنوعی بوده که وظیفه آن کمک کردن به گوگل در رتبه دهی به طراحی سایت ها میباشد. روزانه گوگل رتبه میلیاردها طراحی وب سایت را تغییر میدهد. نحوه کار کردن گوگل بات به این صورت میباشد که تمامی اطلاعات یک صفحه مانند کدها، تصاویر و جاوا اسکریپت را جمع آوری میکند و اگر لینکهایی در آن وجود داشته باشد به بررسی آنها پرداخته و در نهایت دیتاهایی را که جمع آوری کرده است را به سرور گوگل ارسال می کند. از نقشه طراحی سایت داده ها و صفحات جدید را پیدا کرده و به ایندکس کردن آن صفحات میپردازد.در واقع گوگل بات با استفاده از نقشه طراحی سایت و لینکهای داخلی صفحات مورد نظر را بررسی میکند و در نتایج گوگل نمایش میدهد.توجه کنید اگر گوگل نتواند به سایت شما مراجعه کند و آن را مورد بررسی قرار دهد باعث میشود تا طراحی سایت شما با مشکلاتی رو به رو شود و در نتایج گوگل نمایش داده نشود و در نتیجه آن کاهش فروش و افت بیزنس شما نیز میشود.
گوگل بات چگونه کار می کند؟

برای اینکه از گوگل بات به نحو احسن در سئو سایت استفاده کنیم باید با سازوکار آن آشنا شویم و بدانیم چگونه صفحات را شناسایی می کند و با چه مکانیزمی آن ها را می خواند و رتبه بندی می کند.
جواب کوتاه: لینک ها، سایت مپ و درخواست خود سایت برای شناسایی صفحات
جواب بلند: سریع ترین راه برای اینکه مطمئن شوید گوگل بات می تواند به صفحات وب شما دسترسی داشته باشد این است که یک نقشه سایت بسازید و در کنسول گوگل ثبت کنید و اگر هیچ خطای دیگری نداشته باشید شناسایی صفحات وبسایت شما توسط گوگل بات آغاز می شود. با اینکه سایت مپ در شناسایی لینک ها و صفحات شما بسیار موثرند اما نمی توانند در رتبه ی سایت شما تاثیر داشته باشند.
لینک دهی داخلی به این دلیل بسیار پیشنهاد می شود که با این لینک ها می توان از شناسایی شدن تمام عناصر سایت اطمینان حاصل کرد. گوگل بات همچنین صفحات را از اکانت Google My Business شما و دایرکتوری ها و لینک هایی که سایر وبسایت ها به شما می دهند شناسایی می کند. پس باید یک استراتژی برای دریافت بک لینک و همچنین مدیریت اکانت کاری خود در گوگل داشته باشید تا بتوانید بهتر و سریعتر شناسایی شوید و در نتایج گوگل بالا بیایید.
گوگل بات، پایشگر یا اسپایدر؟
تمام این اصطلاحات یک معنی دارند و منظور از آنها رباتیست که به پایش وب می پردازد. ربات گوگل صفحات وب را از طریق لینک ها می پیماید. این ربات صفحات جدید و به روز رسانی های صفحات قدیمی را از این طریق یافته و آن ها را به ایندکس خود اضافه می کند. ایندکس در واقع مغز گوگل است، اینجا جاییست که تمام اطلاعات کسب شده در آن ذخیره می شود. گوگل از کامپیوترهای بسیار زیادی استفاده می کند و ربات های خود را به تمام گوشه و کنارهای وب فرستاده تا صفحات جدید را بیابند و از اطلاعات آنها پی ببرند. گوگل بات، پایشگر وب گوگل است و سایر موتورهای جستجو نیز از ربات های مخصوص به خود بهره می برند.
ابزارهای چک کردن گوگل بات

اگر میخواهید بدانید که گوگل بات ها چند مرتبه از طراحی سایت فروشگاهی یا طراحی سایت شرکتی شما بازدید کردهاند میتوانید بخش Google Search Console را از بخش Crawl بررسی کنید.ابزارهای مختلف دیگری هم وجود دارند که میتوانید از طریق آنها به بررسی دسترسی رباتها به طراحی سایت خود بپردازید. ابزار Robots.txt یکی از ابزارهایی است که میتوانید به بررسی رباتهای گوگل بپردازید اما باید به آن کاملا مسلط باشید چرا که خطای کوچکی در آن باعث میشود تا دسترسی گوگل به طراحی سایت شما قطع شود که زیانهای بالایی را برای سایت شما به بار میآورد و از نظر زمانی شما را بسیار عقب خواهد انداخت . با استفاده از این ابزار میتوانید کارهای مختلفی از جمله ثبت کردن نقشه طراحی سایت ، حذف کردن برخی صفحات سایت همچنین یافتن خطاهای به وجود آمده بپردازید. ابزار دیگری به نام کنسول جستجوی گوگل وجود دارد که وظیفه آن بررسی رباتهای گوگل است با این ابزار شما میتوانید مدیریت سایت خود را در دست بگیرید. سرچ کنسول به بررسی طراحی سایت شما میپردازد و لیستی از خطاهای موجود در سایتتان را در اختیارتان قرار میدهد تا شما به رفع آنها بپردازید. موارد مهمی وجود دارد که ربات گوگل در شناسایی طراحی وب سایت تاثیر دارد از جمله: نام دامنه که یکی از موارد مهم در شناسایی گوگل میباشد دامنه شما باید متناسب و مطابق با سلایق کاربران و حاوی کلمات کلیدی باشد
محتوای کاربرپسند: بهترین محتوا را برای کاربران خود ارائه دهید و از نوشتن محتوای تکراری بپرهیزید. لازم به ذکر است زمانی که شما در فواصل مشخصی اقدام به قرار دادن محتوای کاربرپسند کنید باعث میشود تا گوگل دفعات بیشتری را به طراحی سایت شما سر بزند.
بک لینکها: برای جلب اعتماد گوگل باید بک لینکهای زیاد و مفیدی را برای طراحی سایت خود ایجاد کنید تا مورد توجه گوگل قرار گیرید.
لینک های خراب: مرتبا موارد مربوط به سایت خود را چک کنید و در صورت وجود لینکهای مخرب و شکسته آنها را از سایت خود حذف کنید تا روی کار گوگل بات تأثیر منفی نگذارد.
جمع بندی

گوگل بات، یک ربات نرم افزاری کوچک است که به بازدید از سایت شما می پردازد. اگر تنظیمات صحیحی را پیاده سازی کرده باشید، این ربات از سایت شما به طور کامل بازدید کرده و آن را ایندکس خواهد کرد. در صورتی که هرچه سریعتر به سایت خود محتوا بیفزایید، این ربات نیز سریعتر به سایت شما مراجعه خواهد کرد. اگر زمانی تغییرات بسیار گسترده ای را در سایت خود ایجاد کردید، می توانید با استفاده از کنسول جستجوی گوگل به آن دستور دهید که هر چه سریعتر به پایش کامل سایت پرداخته تا تغییرات انجام شده هر چه زودتر در نتایج جستجو اعمال شود و بتوانید تمامی صفحات خود را در نمایش های گوگل داشته باشید.
همچنین شما میتوانید جهت دریافت اطلاعات بیشتر و مشاوره با کارشناسان ما از طریق صفحه تماس باما و یا صفحه اینستاگرام در ارتباط باشید.