دایرکت ادمین چیست ؟!
- DOTWEB
کنترل پنل Directadmin چیست؟
یکی از کنترل پنلهای میزبانی وب بوده و وظایف مربوط به امور مدیریتی وب سایت، ایمیل و پایگاههای داده و … را به طور خودکار انجام میدهد و به دارندگان وب سایت راهی برای راه اندازی و مدیریت سریع وب سایتها ارائه میدهد. دایرکت ادمین بر روی آپاچی نصب میشود. در صورت خرید هاست اشتراکی، کنترل پنل دایرکت ادمین روی آن از قبل برای شما راه اندازی و نصب شده است و نیازی به نصب توسط شما ندارد.
برخی شرکتها هاست دایرکت ادمین ارائه می هند. به این معنا که پس از ثبت دامنه، شرکت هاستینگ مربوطه روی سرورهای خود، کنترل پنل دایرکت ادمین را ارائه دهد و یا شما میتوانید با خرید هاست لینوکس و یا سرورهای مبتنی بر لینوکس، از مزایای دایرکت ادمین روی آن بهره مند شوید. همچنین شما میتوانید با تهیه هاست وردپرس و کنترل پنل دایرکت ادمین تواما وب سایت خود را مدیریت نمایید. برخی شرکت ها با ارائه هاست لینوکس ایران، پنل دایرکت ادمین را ارائه میدهد که این شرکت ها اکثریت شرکت های ارائه دهنده هاست را تشکیل میدهند.
توجه داشته باشید که دایرکت ادمین روی سرور ویندوز قابل نصب نبوده و تنها مختص سرور لینوکس میباشد. با خرید هاست ویندوز امکان نصب و راه اندازی دایرکت ادمین را روی آن ندارید. در صورت خرید هاست ویندوز ایران شما میتوانید از کنترل پنلهایی نظیر پلسک که در مقالات بعدی به آن اشاره میشود برای مدیریت سایت خود بهره مند شوید. برخلاف هاست لینوکس، بر روی سرور ویندوز شما حتما میبایست از وب سرور iis استفاده نمایید.
برای نصب کنترل پنل دایرکت ادمین روی سرور مجازی (vps) و یا روی هاست اشتراکی و یا سرورهای اختصاصی، نیاز به تهیه لایسنس مربوطه میباشد. همچنین شما میتوانید جهت تست از لایسنس رایگان دایرکت ادمین به مدت یک ماه بهره مند شوید. همچنین در صورت خرید سرور میتوانید از شرکت هاستینگ مربوطه بخواهید دایرکت ادمین را روی سرور برای شما نصب نمایند.
آیا کنترل پنل دایرکت ادمین امن است؟
لینوکس امن ترین سیستم عامل است، زیرا منبع باز (open source) است. هر کسی میتواند آن را بررسی کند و اطمینان حاصل کند که هیچ اشکالی یا حفره امنیتی در آن وجود ندارد. ” ویلکینسون توضیح میدهد که “سیستم عاملهای مبتنی بر لینوکس و یونیکس دارای بهترین سیستم امنیتی شناخته شده در دنیای امنیت اطلاعات هستند. با توجه به اینکه دایرکت ادمین نیز روی سرورهای مبتنی بر لینوکس نصب میشود، لذا امنیت آن تا حد قابل قبولی بالا میباشد و در واقع میتون گفت به نسبت هاست ویندوزی از امنیت بالاتری برخوردار است.
دسترسی به آمار های سایت در دایرکت ادمین
به منظور بررسی کردن فضای دیسک و میزان مصرف پهنای باند، ابتدا باید با وارد کردن مشخصات کاربری خود به صفحه کنترل دایرکت ادمین وارد شوید. پس از ورود، ابتدا روی آیکون System Info & Files کلیک کنید. در این بخش، سه گزینه جدید را مشاهده خواهید کرد. روی Site Summary / Statistics / Logs کلیک کنید به این صورت میتوانید فضای دیسک و میزان پهنای باند را مشاهده کنید.
صفحه Statistics
در این جا دو شیوه ارزیابی متفاوت را برای فضای هارد و پهنای باند می بینید. جدول نخست میزان مصرف را بر حسب دامنه و جدول دوم بر حسب مصرف کل داده ها را دسته بندی کرده است. مصرف کل به طور معمول بیشتر از مصرف دامنه است زیرا آمار های مصرف کل شامل عواملی نظیر پایگاه های داده MySQL و مصرف کنترل پنل می باشد که از مصرف دامنه مستقل است. از آن جایی که امکان میزبانی از چندین دامنه روی یک حساب کاربری وجود دارد، جدا سازی دامنه و مصرف کل امری ضروری است. دقت داشته باشید که دایرکت ادمین به منظور تشخیص دادن زمانی که مصرف بیشتر از سهمیه می شود، از جدول کل مصرف استفاده می کند.
اطلاعات Domain Statistics در دایرکت ادمین
این بخش تمام دامنه های فعال شما را نمایش می دهد که با کلیک بر روی دامنه ی موردنظر، آمار و اطلاعات آن نمایان می شود که از نظر دیدن رشد سایت خود برای شما بسیار مهم است.
آموزش گرفتن بک آپ در دایرکت ادمین :
در کنترل پنل دایرکت ادمین ابتدا به صفحه اصلی کنترل پنل وارد می شویم و بر روی آیتم Create/Restore Backups کلیک می کنیم.
در این بخش می توانیم انتخاب کنیم که پشتیبان مورد نظر ، تنها از فایل های اکانت هاست ، فقط از دیتابیس ها و یا هر دو در کنار هم ( فول بکاپ ) ایجاد شود. لذا کافی است، گزینه های مورد نظر خود را در این صفحه انتخاب و سپس بر روی دکمه create backup کلیک نماییم توجه داشته باشید که برای انتقال کامل سایت باید از فول بکاپ استفاده کنید که تمام اطلاعات از قبیل حساب های کاربری کاربران و… به صورت کامل انتقال پیدا کنند.
سپس از بخش پیغام ها در صفحه اصلی دایرکت ادمین می توانیم از پایان یافتن موفقیت آمیز عملیات و یا متن خطای احتمالی در حین ایجاد پشتیبان مطلع شویم. در صورتیکه با خطایی در تهیه نسخه پشتیبان روبرو شدید ، لازم است این مهم را با بخش پشتیبانی شرکت هاست قبلی خود مطرح فرمائید یا از بخش ارسال تیکت به آنها این خطا را درمیان بگذارید.
پس از اتمام موفقیت آمیز ساخت پشتیبان ، یک فایل با تاریخ زمان ساخت آن ، با پسوند .tar.gz در بخش file manager دایرکت ادمین ، در پوشه ای با نام backups در کنار( همردیف ) پوشه public_html ایجاد می شود. در اینجا بخش اول شامل ساخت پشتیبان به پایان رسیده است حال میبایست وارد مرحله دوم شوید.
حال جهت ایجاد لینک پشتیبان ، کافیست این فایل را به داخل پوشه public_html منتقل نمایید. ابتدا فایل را انتخاب کرده و سپس روی دکمه Add to Clipboard کلیک می کنیم. سپس در پوشه public_html دکمه Move Clipboard Files here را انتخاب می کنیم.
چرا برای ورود به پنل دایرکت ادمین ۲۲۲۲ مینویسند؟
عدد ۲۲۲۲ همان پورت دایرکت ادمین است که باید در انتهای آدرس دامنه یا آدرس آی پی سایت تان، آن را وارد کنید.
دقت کنید که گاهی شرکتهای هاستینگ برای تامین امنیت بیشتر، عدد پورت را تغییر میدهند؛ پس اگر با پورت ۲۲۲۲ نتوانستید وارد شوید، پورت درست را از پشتیبانی شرکت ارائهدهندۀ هاستینگ بپرسید البته که اغلب از همین عدد استفاده میکنند.
حالا شما پس از خواندن این مقاله میتوانید به راحتی وارد کنترل پنل دایرکت ادمین شده و با بخشهای مختلف آن کار کنید البته که بسیاری از مباحث کنترل پنل دایرکت ادمین هست که در این مقاله صحبتی در رابطه باهاشون نشد شما میتوانید با دنبال کردن مقالات ما از سایر امکانات و ویژگی های کنترل پنل دایرکت ادمین هم مطلع شوید.